Tadić o ćaskanju sa Ronaldom: VREME JE ZA EP

Autor: Informer.rs

Sport

27.03.2019

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo se šuškalo da bi Dušan Tadić mogao da bude prava, istinska desetka Srbije, još od Dragana Stojkovića Piksija. Posle meča Real Madrida i Ajaksa, Tadić je ceo svet upoznao sa svojim raskošnim znanjem. Javnost u Srbiji očekuje da on bude lider "orlova" na putu ka Evropskom prvenstvu, a kapiten na meču sa Portugalom je progovorio o prvom duelu na startu kvalifikacija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

Ofanzivni vezista Ajaksa bio je ubedljivo najbolji igrač u duelu sa aktuelnim evropskim prvakom, a sigurnim udarcem iz penala u 7. minutu doneo je našem timu vođstvo. Domaćin je na "La Lužu" izjednačio pogotkom Danila, ali četa selektora Mladena Krstajića može da bude zadovoljna bodom, pogotovo jer je rival bio opasniji u većem delu meča.

Previše se povukli

Remi na gostovanju Portugalu podigao je samopouzdanje "orlovima" pred nastavak kvalifikacija u junu, kaže Tadić.

- Mislim da javnost očekuje da se mi plasiramo na EP, ali što je najvažnije mi to očekujemo. Vreme je da posle 20 godina konačno uspemo u tome. Osvojili smo veoma bitan bod. Šteta je što smo posle gola imali još neko situacija i kontranapada koje nismo iskoristili. Povukli smo se više nego što treba, pa su i Portugalci mogli do pobede - analizira Tadić.

Utisak je da je Srbija imala i sreće u Lisabonu. Najpre je u prvom poluvremenu Kristijano Ronaldo morao da izađe iz igre zbog povrede, a potom su domaćini propustili nekoliko odličnih prilika. U drugom poluvremenu, sudija Marčinjak je čak dosudio i penal za Portugalce nakon što je Rukavina igrao rukom u svom šesnaestercu, ali se posle konsultacija sa pomoćnikom predomislio.
Tadić smatra da je naš tim zaslužio i malo sreće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

- Dobro smo se borili, želja je bila tu i zato smo nagrađeni ovim bodom. I pre utakmice smo hteli bod, mada smo mogli i do tri. Imali smo situacije gde smo mogli da rešimo meč i budemo mirniji... Bezveze smo primili pogodak, ali ima još dosta toga da se koriguje. Radićemo na tome da u završnici donesemo prave odluke - jasan je Tadić.

Bez prava na grešku

Portugal je pre duela sa našim timom ugostio Ukrajinu u prvom meču kvalifikacija i takođe osvojio samo bod. Dva remija na domaćem terenu nisu ono što je šampion Evrope želeo, ali Tadić upozorava da se Ronaldo i ostali sigurno neće predati.

- Portugalci imaju iskusnu ekipu i neće ih poremetiti to što su započeli ove kvalifikacije sa dva remija na svom terenu. Oni će svim silama pokušati da pobede u Beogradu i Kijevu. Nećemo imati pravo na grešku - objašnjava Tadić.

Malo je nedostajalo da Tadić doživi ozbiljniju povredu u Lisabonu. Zloglasni portugalski štoper Pepe zgazio ga je na zglob, ali je naš as ipak izdržao čitav meč.

- Osećao sam veliki bol, ali srećom prolazio je postepeno. Brutalan start je bio, ali ne bi trebalo da ostavi ozbiljnije posledice - zaključuje Tadić.

Foto: Tanjug/AP

Ronaldo mi je rekao da je bio penal

Ajaks našeg Dušana Tadića i Juventus koji predvodi Kristijano Ronaldo sastaju se u četvrtfinalu Lige šampiona 10. i 16. aprila. Ronaldo je u prvom poluvremenu meča sa Srbijom morao da napusti teren zbog povrede, ali će najverovatnije igrati u četvrtfinalu. Posle meča, proćaskao je i sa Tadićem.
- Rekao mi je nešto u smislu da je bio penal. Rekao sam mu kroz šalu da se vidimo uskoro, da se nadam da će se oporaviti, ali posle meča u LŠ. Biilo bi dobro da ne bude spreman - našalio se Tadić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading