Deka Kolin Li od 79 leta i dalje brani kao Bufon!

Autor:

Sport

26.03.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fraza da su godine samo broj i ništa više i te kako se pokazala tačnom na primeru Kolina Lija (79), vremešnog Britanca koji je verovatno najstariji aktivni golman na svetu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iako je na pragu devete decenije života, ovaj simpatični i nadasve vitalni dekica nema nameru da okači rukavice o klin, već mu je cilj da bude aktivan čuva mreže sve dok mu to zdravlje bude dozvoljavalo. Srećom po njega, zasad nema nagoveštaja da će okončati svoju karijeru, koja traje nestvarne 72 godine.

Kolin Li, veteran britanskih vazduhoplovnih snaga, počeo je da se bavi fudbalom još kao sedmogodišnjak, najpre kao štoper, da bi davne 1949. godine doneo odluku da se preseli među stative, gde je i dan-danas. Kolin, inače navijač Vulverhemptona, osnovao je čak sedam fudbalskih timova, tri seniorska, tri dečja i jedan sačinjen od veterana britanske avijacije. Saigrači u timu su mu sin (50) i unuk (21).

- Zaista je fantastičan osećaj što imam priliku da igram sa naslednicima u timu. Po tome smo sigurno jedinstveni u svetu. Punim 80 godina u junu, ali uopšte ne razmišljam o povlačenju iz fudbala. Istina, imam artritis u šakama i kolena mi nisu kakva bi trebalo da budu, ali nikada dosada nisam imao ozbiljniju sportsku povredu. Zaista sam srećan što branim aktivno u ovim godina po 90 minuta i tako će biti dokle god budem fizički u stanju - istakao je superdeka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading