Iznenađenje ili ne? Ronaldo NIJE najbolji stranac u istoriji Premijer lige!

Autor: Blic.rs, Republika

Sport

24.03.2019

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši igrač Arsenala i prvi strelac u istoriji tog kluba Tijeri Anri proglašen je za najboljeg stranog fudbalera u istoriji Premijer lige!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Razbio ga Anri... Kristijano Ronaldo

BBC je pokrenuo anketu pre nekoliko dana, u istoriji Premijer lige igralo je 2.016 stranaca, a u užoj konkurenciji se našlo 13 igrača među kojima je bio i naš Nemanja Vidić. Bivši štoper Mančester junajteda završio je po procentima glasova iza Anrija, Kristijana Ronalda, Erika Kantone, Serhija Aguera, Didijea Drogbe i Petera Šmajhela.

Inače, Anri je pobedio sa neverovatnih 45 odsto glasova! Ronaldo je dobio 14, Kantona 12 posto, a svi ostali ispod deset. Za Vidića su glasala dva procenta ljudi.

Srbin je u Engleskoj igrao samo u dresu Mančester junajteda od 2006. do 2014. godine i za to vreme odigrao 211 utakmica, sačuvao svoj gol netaknutim u 95 mečeva i postigao je 15 pogodaka što je bilo dovoljno za pet titula prvaka Premijer lige. Uz to, postao je i šampion Evrope 2008. godine kada je u finalu Lige šampiona Mančester junajted savladao Čelsi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji stranac u istoriji Premijer lige... Tijeri Anri

Što se tiče Anrija, on je sa Arsenalom osvojio dve titule u Premijer ligi (odigrao 258 utakmica). Postigao je 175 golova i asistirao 74 puta. Ligu šampiona nije osvojio, jer je 2006. Arsenal poražen u finalu od Barselone. Kompletne rezultate glasanja i objašnjenja pogledajte na sajtu BBC-a.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading