Runi iznenadio sve: Ferguson NIJE najbolji trener sa kojim sam radio!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

24.03.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač DC Junajteda Vejn Runi otkrio je koga smatra najboljim trenerom sa kojim je ikada sarađivao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vejn Runi

Ser Aleks Ferguson je za 27 godina provedenih u Mančester Junajtedu (od 1986. do 2013.) dvaput osvojio Ligu šampiona, trinaest puta englesku ligu, a na pobedničko postolje Kupa popeo se pet puta.

Utoliko više iznenađuje činjenica da Runi, koji je pod Fergusonovim patronatom igrao devet godina, škotskog menadžera ne vidi kao najboljeg trenera sa kojim je sarađivao, već Luja Van Gala.

- Van Gal je najbolji sa kojim sam sarađivao, ako posmatramo taktički aspekt. Doneo je defanzivnu formu i svako je znao svoju ulogu u timu - istakao je Runi u intervjuu za „TalkSPORT“ i dodao:

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ceni ga Runi... Luj van Gal

- Radilo se o tome da jednako dobro odradimo posao u odbrani i u napadu. Van Gal je osvojio par trofeja, ali na kraju nije ispalo kako su se svi nadali.

Holandski stručnjak je „Crvene đavole“ morao da napusti 2016, posle dve godine provedene u klubu, a jedini trofej koji je podigao je onaj u FA kupu. Pre njega je Dejvid Mojs, kojeg Runi smatra „iznenađujućim izborom“, okušao sreću kao naslednik Ser Aleksa Fergusona, ali je posle deset meseci napustio Junajted.

Nedavno je i predsednik minhenskog Bajerna Uli Henes okarakterisao Van Gala kao „izuzetno profesionalnog i jednog od najboljih trenera sveta“. 67-godišnjak je od jula 2009. do aprila 2011. trenirao Bavarce i doneo im duplu krunu 2010. u sezoni kada su igrali i finale Lige šampiona.

Holanđanin je početkom marta saopštio da je odlučio da stavi tačku na trenersku karijeru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading