Maldinijeve traume koje pokazuju da je fudbal čudan sport

Autor:

Sport

23.03.2019

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među navijačima Liverpula omiljena "istanbulska" noć i dalje je košmar za navijače Milana jer su njihovi ljubimci vodili 3:0, ali su "redsi" za šest minuta stigli ogromnu prednost italijanske ekipe i slavili posle izvođenja penala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Paolo Maldini

Jedan od igrača slavnog tima Milana u tom finalu bio je i legendarni Paolo Maldini, koji i dalje "vraća film" o nesrećnom finalu.

- Izgubio sam finale Svetskog prvenstva, finale Evropskog prvenstva u poslednjoj sekundi i moram reći da sam u karijeri imao mnoga razočaranja. Tri puta sam bolno poražen u finalima Lige šampiona, ali ono u Istanbulu bilo je gore od svega, naročito pošto sam mislio da će mi to biti poslednje. Ipak, sudbina mi je poklonila još jednu priliku dve godine kasnije - rekao je Maldini.

- Samo kada čujem "Liverpul" ja se setim tog finala. Ja sam dao gol nakon 40 sekundi, dominirali smo 110 od 120 minuta i na kraju nismo pobedili. To me uvek podseti kako fudbal može da bude čudan sport. Godinu dana posle tog meča nisam mogao da pogledam snimak utakmice - rekao je legendarni defanzivac.

Maldini sada ima 50 godina, a u slavnoj igračkoj karijeri nastupao je za Milan od 1985. do 2009. godine. Seriju A osvajao je sedam puta, Ligu/Kup šampiona pet puta, a jednom Kup Italije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading