Rukavina o Ronaldu, poukama iz meča Portugal - Ukrajna, kvalifikacijama

Autor:

Sport

23.03.2019

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u ponedeljak očekuje početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. "Orlovi" će startovati utakmicom u Lisabonu protiv Portugala koji je u prvom meču remizirao sa Ukrajinom (0:0). Dva dana do utakmice, sa predstavnicima medija pričali su Antonio Rukavina i Nikola Milenković.

RepublikaFoto: Starsport
Antonio Rukavina

Antonio Rukavina kaže da nema treme pred meč, ali...

- Već godinama nema treme. Tu je smo iščekivanje pred utakmicu. Ali kada se igra za reprezentaciju, nije trema, možda pozitivni naboj posebno kada igrate protiv jakih reprezentacija kao što je Portugal - kazaoje Rukavina za srpske medije u Lisabonu.

"Orlovi" su na Mundijali igrali protiv Nejmara sada u kvalifikacijima ih čeka Ronaldo. 

- Mislim da je protiv takvih igrača i ekipa bitna timska igra. Protiv Brazila, mislim da sam imao malo jedan na jedna sa Nejmarom i bolji defanzivci od mene imaju dosta problema. 

Naravno, gledali su "orlovi" meč Portugala i Ukrajine.

- Gledali smo Portugal. Jedni i drugi su izgubili dva boda, ali nama to može biti značajno ako mi izvučemo pozitivan rezultat u ponedeljak. Može se desiti da Ukrajina u ponedeljak ili utorak ima četiri. Sve zavisi od nas, pobedom ili pozitivnim rezultatom bilo bi nam lakše, jer imamo težak start. Mada, možda bismo bili zadovoljni da je Portugal dobio.

Ronaldo nije briljirao protiv Ukrajine. 

- Kada imaš takvog igrača 95 odsto igre ide preko njega. Ukrajina je defenzivno dobro odradila utakmicu, možda u kontranapadu im je malo nedostajalo. Mislim da smo mi ozbiljniji od Ukrajine. Mogli bismo da prepišemo defanzivu i bolje odigramo kontranapade. Videli smo da ima dosta prostora kada se uzme lopta protiv Portugala. Mislim da ćemo moći da ih ugrozimo. Nedostaje nam Kostić, to je istina, ali imamo Gaćinovića, Lazovića, dosta je igrača na tim pozicijama koji mogu da odmene Kostića. Najbitnije da kada im uzmemo loptu napravimo dobru tranziciju.

Poznaju se Ronaldo i Kolarov iz Primere.

- Ranije je igrao dosta po levoj strani sada više čeka kontre. Imali smo dosta duela ali nije bilo čarki. Protiv Reala imaš uvek respekt, sada je drugačije, u ovoj grupi obe ekipe su favoriti.

Na pitanje da li je folirant kao Nejmar, Rukavina kaže.:

- Svi su takmičari, svaki detalj, aut, faul, sve žele da izvuku.  Ronalda je teško srušiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading