"Orlovi" ispustili pobedu: Gorecka anulirao Jovićev gol, Dmitrović pravio čuda!

Autor:

Sport

20.03.2019

19:51 >> 22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 1:1 protiv Nemačke u Volfsburgu, u generalnoj proveri pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović postiže pogodak

Naš tim ostavio je poprilično dobar utisak na terenu "Folksvagen arene". Srbija je odigrala izuzetno prvo poluvreme posle kojeg je imala prednost od 1:0. Strelac je bio Luka Jović u 13. minutu. Ipak, "Orlovi" su daleko lošije odigrali u nastavku, pa su Nemci preko Gorecke uspeli da stignu do izjednačenja.

Mladen Krstajić je zbog problema sa povredama morao da izvede kombinovan sastav. Međutim, u prvom poluvremenu se to uopšte nije primećivalo. Posle nešto boljeg početka Nemaca, naši momci su se brzo oslobodili pritiska, pa su "Orlovi" do kraja poluvremena bili i bolji rival. U drugom poluvremenu Nemci su podigli nivo igre i da nije bilo fantastičnog Marka Dmitrovića, ali i Nemanje Maksimovića, Srbija bi skoro sigurno doživela poraz.

U svakom slučaju, vrlo pozitivan utisak su ostavili "Orlovi" tokom većeg dela meča, a uoči gostovanja Portugalu na startu kvalifikacija, u ponedeljak u Lisabonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Adem Ljajić i selektor Krstajić

Utakmica je počela terenskom dominacijom Nemaca. Napadao je domaćin i u prvih nekoliko minuta imao je par opasnih pokušaja. Srbija se polako oslobađala pritiska, pa je u osmom minutu prvi put pripretila, ali je Bogosavac loše centrirao. U 12. minutu naš tim pravi lepu akciju, ali Ljajićev šut biva izblokiran i lopta odlazi u korner. Nakon kornera defanzivci Nemačke udaraju loptu na prvoj stativi, ali ona pogađa Maksimovića i odbija se u sredinu peterca. Pada pravo na glavu usamljenog napadača Ajntrahta, koji rutinski matira nemoćnog Nojera.

Nemačka nikako nije mogla da stigne do neke stopostotne šanse sve dok Maksimović nije napravio veliku grešku. Vezni fudbaler Srbije poklonio je loptu domaćinu, ali je Vernerov udarac Dmitrović sjajno odbranio. U 25. minutu VELIKA šansa za Srbiju, Darko Lazović je sjajno povukao loptu po desnoj strani. Prošao je nekoliko fudbalera Nemačke i uposlio Jovića. Napadač Srbije je šutirao, ali su Nemci blokirali njegov pokušaj.

Do kraja poluvremena oba tima imala su po jednu stopostotnu priliku. Prvi su pripretili Nemci. Kiksnuo je Ljajić, Klosterman gura loptu u sredinu kaznenog, Haverc loše šutira, ali lopta stiže do usamljenog Vernera, svi su već videli loptu u golu, ali Marko Dmitrović refleksnom reakcijom rukom spasava gol Srbije. Samo četiri minuta kasnije Ljajić promašuje nepromašivo. Gaćinović i Lazović su sjajno kombinovali, a Ljajić se našao oči u oči sa Nojerom, ali je loptu umesto u mrežu poslao na tribine.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 1:1.

Selektor Lev je odmah na startu drugih 45 minuta napravio tri izmene. Ubacio je Rojsa, Gorecku i Ter Štegena. Naš tim imao je prvu priliku u nastavku, ali je posle sjajnog dodavanja Gaćinovića, Lazović katastrofalno šutirao iz izgledne pozicije. Posle ovog trenutka, Nemačka preuzima sve konce igre i kreće svim silama na gol Marka Dmitrovića. Golman Eibara je bio praktično nesavladiv, branio je sve što je prolazilo naše defanzivce, a najviše je mučio Sanea kome je odbranio nekoliko izuzetnih prilika. Pokušavao je i Rojs, ali bezuspešno. Gindogan je bio najbliži izjednačenju, obišao je Dmitrovića i šutirao, ali se niotkuda pojavio sjajni Nemanja Maksimović i sa gol linije izbacio loptu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nerešiva enigma za Nemce... Marko Dmitrović

Međutim, "Orlovi" nisu uspeli da do kraja odole. Dvadeset minuta pre kraja, rezervista Leon Gorecka vara ispred kaznenog Lukića, a onda sjajnim šutem uspeva da proturi loptu pored Dmitrovića. Nemačka je posle gola još jače krenula ka preokretu. Odbrana Srbija ušla je u crnu fazu, ali je Dmitrović bio siguran, pa domaćin nije mogao do drugog gola.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Strelac jedinog gola za Nemce... Leon Gorecka

U samom finišu Srbija uspeva konačno da odgovori, Ljajić je upropastio jedan dobar napad, potom saigrači nisu ispratili Radonjićevu akciju po levoj strani, a u samom finišu je zamalo iznenadio Ter Štegena sa distance, ali golman Barselone ipak nije dozvolio blamažu. 

Na kraju, posle nekoliko napetih minuta porasla je nervoza kod igrača oba tima, a deblji kraj je izvukao rezervista Pavkov koji neoprezno startuje nad Saneom i dobija direktan crveni karton. 

TOK MEČA:

90+6'  KRAJ MEČA U VOLFSBURGU

90+5'  Kimih centrira i pronalazi Vernera koji loše šutira glavom. Sanea je zamenio Šulc.

90+3'  CRVENI KARTON za Pavkova. Napadač Crvene zvezde je neoprezno nagazio Liroja Sanea, pa ga je Škot opravdano poslao u svlačionicu.

90+1'  Igraće se četiri minuta nadoknade.

90'  Radonjić je uradio nešto između centar-šuta i šuta, a lopta je umalo prevarila Ter Štegena.

89'  Timo Kerer menja povređenog Klostermana

88'  Branko Jovičić menja sjajnog Nemanju Maksimovića.

84' Odličan prodor Radonjića po levoj strani, stiže skoro do stative, odigrao je povratnu u sredinu kaznenog, ali su njegovi saigrači već biti ispred gola. Usledila je kontra Sanea, koga je faulom zaustavio Maksimović. Rojs je šutirao iz slobodnjaka, ali je pogodio samo Sašu Lukića u živom zidu.

79'  Još dve izmene u Srbiji, Živković menja Lazovića, a Stefan Mitrović debitanta Bogosavca.

77'  Sane lepo šutira sa 20-ak metara, ali mu Dmitrović PONOVO zaustavlja udarac.

75'  Naš tim nikako da se sastavi u drugom poluvremenu. Još jedna velika prilika za Nemce, ali Rojs loše šutira iskosa sa leve strane.

73'  Sane je sjajno promešao našu odbranu po desnoj strani, dobro je i šutirao, ali je Dmitrović još bolje sačuvao svoju mrežu. Usledio je korner posle kojeg je Halsnberg glavom neprecizno šutirao.

70' Treča promena Mladena Krstajića. Jedinog strelca Jovića menja debitant Milan Pavkov.

69' GOOOOL- Srbija nije odolela kanonadi "Elfa". Posle serije loših reakcija naših defanzivaca, Leon Gorecka vara Lukića na ivici kaznenog prostora, a onda sjajnim udarcem koji nije mogao da zaustavi ni Dmitrović, poravnava rezultat u Volfsburgu.

67' Nemci sve opasniji. Rojs ubacuje oštru loptu sa desne strane, ali Verner nije uspeo da stigne do nje,

65' Dmitrović brani udarac Sanea glavom, a u nastavku akcije neverovatna intervencija Maksimovića koji izbacuje loptu sa gol-aut linije posle udarca Gundogana.

62' Prve izmene u reprezentaciji Srbije. Radonjić menja solidnog Gaćinovića, dok Lukić ulazi umesto Sergeja.

59' Bogosavac je očajno izveo aut. Rojs stiže do lopte, vara Spajića, šutira sjajno, ali Dmitrović još bolje brani i odbija loptu u korner.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fantastični Dmitrović

56' Rukavina i Spajić zajedničkim snagama stopiraju Sanea, korner za Nemce. Rojs je posle šutirao daleko preko gola posle odbijene lopte.

55' Nemci bezuspešno pokušavaju da dođu do gola srpske reprezentacije. Izmena u domaćem sastavu, Gorecka menja Brandta.

49' Sada se sa tribina čuje i skandiranje Radovanu Karadžiću

48' Velika šansa za Lazovića. Gaćinović je poveo kontru i sjajno uposlio fudbalera Đenove, ali je ovaj katastrofalno šutirao iz izgledne pozicije.

46'  Krenulo je drugo poluvreme.

Poluvreme: Škot nije produžio prvi deo igre ni za jednu sekundu, pa Srbija na odmor ide sa prednošču od 1:0. Nemci su imali veći posed lopte, ali se Srbija veoma dobro branila i pretila iz kontra napada. Jović je postigao jedini gol u 13. minutu posle kornera.

44' Još jedna velika prilika za Srbiju. Ta je u poslednjem trenutku izblokirao Milenkovića, pa je lopta otišla u korner.

42' OGROMNA šansa za Srbiju. Ljajić je posle sjajne akcije Gaćinovića i Lazovića sa nekoliko metara šutirao preko Nojerovog gola.

39' Konačno jedan napad Srbije, Lazović centrira, ali Nojer lako hvata loptu.

37' Najbolja šansa za Nemačku na utakmici, posle greške naših igrača. Kiksnuo je Ljajić, lopta stiže na desnu stranu do usamljenog Vernera, svi su već videli loptu u golu, ali Marko Dmitrović refleksnom reakcijom rukom spasava gol Srbije.

35' Očajan udarac Liroja Sanea iz dobre pozicije. Fudbaler Sitija je toliko loše zahvatio loptu, da je ona završila u autu.

34' Opasan centaršut Brandta, međutim lopta prolazi sve fudbalere u šesnaestercu i odlazi u gol-aut.

32' Sane posle duela sa Bogosavcem pada i traži penal, ali škotski sudija opravdano ostaje nem.

25' Darko Lazović je sjajno povukao loptu po desnoj strani. Prošao je nekoliko fudbalera Nemačke i uposlio Jovića. Napadač Srbije je šutirao, ali su Nemci blokirali njegov pokušaj.

22' Velika greška Nemanje Maksimovića. Izgubio je loptu na svojoj polovini, lopta je došla do Vernera, koji je šutirao iz dobre pozicije, ali je Dmitrović sjajno odbranio.

18' Opasan napad Nemaca, ali je Lazović sjajno intervenisao.

16' Navijači Srbije skandiraju Ratku Mladiću.

13' GOOOOOL- Posle kornera Luka Jović snalažljivo koristi odbitak i dovodi Srbiju u vođstvo. Ovo je njegov prvi pogodak u dresu nacionalnog tima.

 

12' Lepa akcija našeg tima, Ljajićev šut je izblokiran, pa je lopta otišla korner.

8' Bogosavac je loše centrirao, pa je propao prvi opasniji napad našeg tima.

3' Prvi šut Nemačke u okvir gola, pokušao je Haverc posle centaršuta Vernera sa leve strane, ali brani Dmitrović.

2' Prvi pokušaj Nemaca i korner. Klosterman je kidisao na "orlove", ali su izabranici selektroa Krstajića otklonili opasnost.

1' Utakmica je upravo počela!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading