Cilj Reala: 33 poena iz 11 utakmica

Autor:

Sport

16.03.2019

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zinedin Zidan se vratio na klupu, i istakao prvi zahtev pred igrače, da pobede svih 11 utakmica do kraja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zinedin Zidan

Naime, on je rekao da ništa nije izgubljeno, da Real mora da se bori do kraja iako je Barselona na +12, i Atletiko ima pet bodova više, jer je već bio u ovoj situaciji.

Zvuči neverovatno, ali, istorija se ponavlja. Naime, Zidan je u svojoj prvoj sezoni preuzeo Real od Beniteza, doduše ranije, u januaru, a posle 27 odigranih utakmica, Barselona je imala 69 bodova, Atletiko 61, Real 57.

Međutim na kraju se titula rešavala u poslednjem kolu, naime Barselona je uspela da zadrži prvo mesto, ali sa samo bodom prednosti. Real je dobio u poslednjem kolu La Korunju na "Riazoru", ali je Barselona bila sigurna protiv Granade i na kraju osvojila 91 bod, Real je imao 90, Atletiko 88.

Doduše, tada je Zidan mogao da računa na "El Klasiko", Real je pobedio u Barseloni sa 2:1, sada nema međusobnog duela, ali će Barselona igrati protiv Atletika do kraja šampionata.


Uz to, Katalonce čekaju mečevi u Ligi šampiona, dok Real igra jednom nedeljno i biće svežiji, odnosno Zidan će koristiti najbolje igrače, dok Valverde mora da rotira. On ima solidan izbor, ali recimo za Mesija i Suareza i nema baš zamene, kao ni za pojedine pozicije u odbrani.

Teško, ali ne i nemoguće, Real ide korak po korak, ništa od njih ne zavisi, ali će povratak Zidana doneti sigurnost. Očekuje se da Marselo i Isko budu u timu, a šansu bi mogao da dobije i Kejlor Navas na golu, danas protiv Selte. Barselona sutra zatvara kolo protiv Betisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading