STALNA ZAŠTITA ZA DINAMOVOG GAZDU: Policija stalno uz Mamića nakon pokušaja atentata

Autor: jutarnji.hr

Sport

23.08.2017

19:54 >> 19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravko Mamić proveo je svoj prvi dan u bolnici pod zaštitom policije, a tako će biti i kad napusti bolnički krug i vrati se svakodnevnom životu. Pod policijskom pratnjom Mamić je ispraćen i iz BiH, gdje je iz Doma zdravljau Tomislavgradu otpušten na vlastiti zahtev, a lečenje je nastavio u zagrebačkoj, a ne splitskoj bolnici na lično insistiranje.

Zdravko Mamić je pod stalnom policijskom zaštitom

Iz vrha MUP-a javljaju da je Mamić pod konstantnom policijskom zaštitom, ali MUP to nije hteo da službeno potvrdi, ali ni da demantuje.

Policija je odgovorila saopštenjem da “hrvatska policija u saradnji s policijom Bosne i Hercegovine kao i drugim nadležnim službama u Hrvatskoj preduzima mere radi razjašnjavanja svih relevantnih okolnosti predmetnog kaznenog dela”.

Iz hrvatskog MUP-a takođe podsećaju da su informacije o merama zaštite osobe koje policija sprovodi tajne, te da se iste u svakom pojedinom slučaju provode skladno zakonskim ovlašćenjima. 

- Zdravko Mamić je zasad dobro, nema komplikacija, prima terapiju, a za dan ili dva, što je krizno razdoblje u ovakvim situacijama, znaćemo treba li i dodatno lečenje - kažu iz KB-a "Sveti Duh" gde je Dinamov savetnik od utorka na lečenju nakon pucnjave u BiH, u kojoj je ranjen u desnu natkolenicu.

Doktori kažu da je Mamić zasad “poslušan” pacijent, prima terapiju antibioticima kojom se nastoji izbeći sepsa.

Naime, nakon ranjavanja Mamiću je prva pomoć pružena u Domu zdravlja u Tomislavgradu, nakon čega se odlučio vratiti u Zagreb gde je nastavio lečenje.

Neke informacije su govorile da će Mamić uprkos prostrelnoj rani ipak otputovati u Albaniju na nogometnu utakmicu Dinama i Skenderbega, no lekari kažu da su mu objasnili njegovu zdravstvenu situaciju, a on se u svemu složio sa njima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading