Luka Milivojević se setio Zvezde!

Autor:

Sport

14.03.2019

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbaler Luka Milivojević brzo je izrastao u ljubimca navijača Kristal Palasa. On je najbolji "penaldžija" u Premijer ligi, bivši srpski reprezentativac je otkrio kako se priprema za udarce sa bele tačke, kao i to odakle mu pobednički mentalitet.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Milivojević hara Premijer ligom

Kristal palas prethodnih godina često dolazi u situaciju da se sviraju penali u njegovu korist. Posle toga je na Milivojeviću odgovornost da stavi loptu na belu tačku. Od 2017. godine, kada je došao u London iz Olimpijakosa, do sada je postigao 19 golova iz penala, dok je samo dva jedanaesterca promašio.

- Veoma sam fokusiran dok stavljam loptu na belu tačku. Za 99 odsto svojih penala sam još pre početka utakmice znao na koju stranu ću da šutiram. To vežbam na trenizima pre meča - rekao je Milivojević.

Kapiten Kristal Palasa je besprekorno pripremljen da kada golman pokaže na belu tačku smesti loptu iza leđa protivničkog golmana.

– Nikad ne mislim da ću da promašim. Sve vreme sam ubeđen da postižem gol. Znam da, ako uspem da pošaljem loptu tamo gde hoću, jačinom koju hoću, minimalna je šansa da mi golman odbrani. Sada sam već postigao veliki broj golova, imam više samopouzdanja, ali i iskustva. Sve to igra veliku ulogu prilikom izvođenja penala- rekao je Milivojević.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Od Kristal Palasa se očekivalo da će da se bori za opstanak. Sada je 14. na tabeli, ali čak ni to nije pozicija kojom je Milivojević zadovoljan.

- Naš cilj od ove sezone je da se plasiramo među 10 najboljih. To bi bio ogroman uspeh za klub, pošto je liga veoma jaka. Tokom karijere sam igrao za Crvenu zvezdu, Anderleht i Olimpijakos, timove koji su se uvek borili za titulu. Na svakoj utakmici sam igrao da pobedim, jer se tamo u svaku utakmicu ulazilo sa minusom od dva poena. Tamo remi nije uspeh, samo pobeda dolazi u obzir. To me je spremilo za Englesku, za vrhunski fudbal. Nedostaje mi malo ta borba za titulu, ali moram da se pomirim sa time koliko je Premijer liga jaka - rekao je Milivojević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading