Partizan mora da pronađe 2,5 miliona ili ostaje bez Evrope

Autor:

Sport

14.03.2019

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teški dani stigli su u fudbalski klub Partizan.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Miletić i Gari Medel na duelu Partizana i Bešiktaša

Pored odlazaka Ivice Ilieva i Zorana Mirkovića, crno-bele muče  i veliki finansijski problemi.

Srpski vicešampion mora da "pronađe" 2.500.000 evra do 31. marta kako bi prošli UEFA monitoring i dobili licencu za učešće u evropskim takmičenjima, prenosi Informer.

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić otkriva da to neće biti lak zadatak.

- Neće biti lako. Partizanu je potrebno veoma mnogo novca da bi prošao monitoring UEFA. Nastojimo da to rešimo. Što se mene tiče, to je primarni cilj. Partizan ne sme da ne igra Evropu. Sve činimo da dobijemo licencu, to je prioritet svih prioriteta. Ne samo da igramo, već da prođemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ne smemo sebi da dozvolimo da dve godine zaredom ne plasiramo u grupu - rekao je Vuletić za Informer.

RepublikaFoto: Starsport
Spreman da preuzme odgovornost... Vladimir Vuletić

On je spreman da preduzme odgovornost ukoliko Partizan ne dobije licencu za evropska takmičenja.

- U svoje ime govorim: ako ne dobijemo licencu UEFA, ne bih mogao da prihvatim da ne igramo Evropu i prezeo bih odgovornost. Ne bih mogao da prihvatim i da ne igramo grupnu fazu. Uostalom, nema šta da pričam da li su nam šanse dobre ili loše, Partizan mora da igra Evropu. Bez licence nema života u Partizanu - zaključio je Vuletić.

Partizan se ne nalazi u ovakvoj situaciji po prvi put. Crno-beli su ranije uspevali da pronađu rešenje i prođu monitoring UEFA, ali čini se da je pred njima ovoga puta daleko teži zadatak. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading