Brazilac brani Đokovića

Autor:

Sport

12.03.2019

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilski teniser Bruno Soareš istakao je da su predstavnici Saveta igrača ATP uradili sve što je trebalo u "slučaju Kermod".

RepublikaFoto: Promo foto
Novak Đoković

Pred početak turnira u Indijan Velsu saopšteno je da će Kris Kermod otići sa mesta izvešnog direktora i predsednika ATP na kraju sezone, pošto njegov mandat neće biti produžen.

Među najvećim pobornicima za njegov odlazak u prethodnom periodu navodio se Novak Đoković, najbolji teniser sveta i predsednik Saveta igrača.

Srbin je tokom prvog mastersa u sezoni odbio da govori na tu temu, dok su njegovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal istakli nezadovoljstvo načinom na koji je u toj situaciji postupio Savet.

Inače, sva trojica predstavnika tenisera glasala su protiv produženja mandata Kermodu.

- Svaki član Saveta je uradio ono što je trebalo - kazao je Soareš, koji je uz Džejmija Marija predstavnik najboljih 100 igrača u dublu.

 

- Teško je pričati sa svima. Ako je neko zainteresovan za nešto, onda treba da porazgovara sa predstavnicima, da upita šta ga interesuje ili pruži savet. Nemoguće je da nas nekoliko razgovara sa svima. Džejmi i ja smo predstavnici najboljih 100 igrača u dublu. Zamislite da jurimo 100 ljudi. Komuniciramo putem mejla, ali mnogo toga se dešava, tako da je dobro i da nas neko potraži ako ga zanima išta.

Na pitanje zašto Đoković nije želeo da govori o ovoj temi, iskusni Brazilac je odgovorio:

- Radimo kao tim. Nije kul reći ko je glasao za, a ko protiv. Teška je odluka i treba da bude anonimna.

Inače, u Savetu igrača ATP su uz Đokovića i Soareša i pomenuti Džejmi Mari, te Kevin Anderson, Robin Hase, Džon Izner, Sem Kveri, Jen-Sun Lu i Vasek Pospišil.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading