Ajntraht zgazio Fortunu uz asistenciju Kostića za nastavak borbe za Ligu šampiona!

Autor:

Sport

11.03.2019

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Ajntrahta ostvarili su pobedu na gostovanju Fortuni Dizeldorf rezultatom 3:0 u okviru 25. kola nemačke Bundeslige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Izabranici Adofa Hitera ponovo su potvrdili da se nalaze u fantastičnoj formi savladavši Fortunu koja igra poprilično dobro u poslednje vreme i predstavlja neugodnog protivnika za sve ekipe u ligi. 



Prvo poluvreme je bilo dosta skromno, sa malo prilika, ali već na samom startu dogodio se prelomni trenutak u meču. Igrao se 48. minut kada je portugalski napadač Gonsalo Pakjensija iskoristio sjajan centaršut Džonatana de Guzmana i glavom matirao Mihaela Rensinga. 

U nastavku meča Fortuna je pokušala sa agresivnijom igrom uvođenjem ofanzivnijih igrača, ali to nije pomoglo i Frankfurt je tako stigao do treće vezane pobede u Bundesligi, potvrdivši pobedu u finišu meča.  U 91. minutu Sebastijan Haler povisio je na 2:0, a isti igrač je postavio konačni rezultat u 93. minutu na asistenciju Filipa Kostića, koji je sjajno probio po levom krilu i poslužio napadača odličnim dodavanjem.

Ajntraht u 2019. godini nije izgubio nijednu utakmicu u svim takmičenjima. Na 11 odigranih mečeva imaju učinak od 5 pobeda i 6 nerešenih rezultata. 

Kada je reč o srpskim fudbalerima na ovom meču, Luka Jović je odigrao 72 minuta nakon čega je ustupio mesto Sebastijenu Haleru, Mijat Gaćinović je ušao u 80. minutu umesto asistenta prvog gola De Guzmana, a Filip Kostić odigrao je ceo meč.


Frankfurt nakon ove pobede ima 43 boda i nalazi se na petoj poziciji, dok Fortuna ima 31 bod, što je u ovom trenutku dovoljno za 11. mesto na tabeli. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading