Prosinečki izabrao fudbalera Partizana među 23 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo!

Autor:

Sport

11.03.2019

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki izabrao je 23 igrača koja će početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Selektor fudbalske reprezentacija B i H

Spisak legende Crvene zvezde je manje-više očekivan, iako na njemu nema nekih od dugogodišnjih standardnih reprezentativaca.

U prvom planu je svakako nepozivanje iskusnog golmana Asmira Begovića, nema ni Ognjena Vranješa, ali se vraća Sead Kolašinac.

- Ne brani u poslednje vreme u Bornmutu jer ima problema s trenerom. Ali, to nije jedini razlog zašto nije pozvan. Poslednjih nekoliko utakmica je pozivan, ali nije dolazio. Bitno je da nisu bili u pitanju objektivni razlozi. Ali, Šehić brani odlično, Pirić brani odlično i verujem u njih. Ako se Begović vrati na gol Bornmuta, možda će biti pozvan- rekao je Prosinečki. 


Prosinečki je pozvao i krilnog fudbalera Partizana Gorana Zakarića.
RepublikaFoto: Starsport
Goran Zakarić

Selekcija BiH će se okupiti 18. marta na Ilidži, kvalifikacije počinje pet dana kasnije protiv Jermenije na sarajevskoj Grbavici, a prvi veliki ispit sledi 26. protiv Grčke na Bilinom polju u Zenici. 

Evo celukopnog spiska:

Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Vedran Kjosevski (Željezničar); 


Odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hofenhajm), Ervin Zukanović (Đenoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Darko Todorović (Salcburg); 

Sredina: Muhamed Bešić (Midlzbro), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suvon), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Haris Duljević (Dinamo Drezden), Edin Višća (Bašakšehir), Deni Milošević (Konjaspor), Stjepan Lončar (Rijeka); 

Napad: Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Atletik Bilbao), Elvir Koljić (Univerzitatea Crajova).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading