PSŽ se suočava sa ozbiljnom kaznom FIFA, ako ne ispuni OVE uslove!

Autor:

Sport

09.03.2019

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon šokantnog poraza i eliminacije od Mančester Junajteda iz Lige šampiona, ekipu Pari Sen Žermena potresli su novi šokovi - FIFA im preti ozbiljnom kaznom zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Problemi u Parizu, "Sveci" zbog opasnosti da prekrše finansijski fer-plej primorani su na štednju. Mediji u Francuskoj računaju koliko će PSŽ koštati ispadnje iz Lige šampiona u osmini finala, kada se uzme u obzir da se plasman u četvrtfinale skoro podrazumevao, koliki manjak će zbog nastati i od kojih igrača će klub biti spreman da se oprosti.

Klubu će izmaći premije UEFA, novac od televizijskih prava, kao i zarada od najmanje jednog duela LŠ na domaćem terenu. Pritom, Parižani moraju prihodima da „pokriju“ transfere Nejmara (222 miliona evra) i Kilijana Mbapea (180 miliona), kako ne bi imali problem sa UEFA zbog finansijskog fer-pleja.

Stoga će PSŽ morati da se oprosti od pojedinih igrača. List „L‘Ekip“ izvestio je da su desni bek Tomas Menije, čija tržišna vrednost iznosi 35 miliona evra, zatim levo krilo Kristofer Nkunku (12 miliona) i Hese (pet miliona) prvi na listi za odlazak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading