Disciplincima pune ruke posla: MIRKOVIĆ PRED SUSPENZIJOM OD ŠEST MESECI?

Autor:

Sport

05.03.2019

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treneru Partizana Zoranu Bati Mirkoviću preti žestoka kazna zbog udaranja pomoćnog trenera Crvene zvezde Milana Kosanovića!

RepublikaFoto: youtube/LoptaDor
Umalo tuča

Mirković je u finišu 159. večitog derbija u subotu u opštoj gužvi potpuno izgubio živce i udario Milana Kosanovića, zbog čega bi mogao da dobije suspenziju od šest meseci do godinu dana zabrane vođenja tima!

Prema pravilniku FSS, to je kazna za fizički napad na učesnika fudbalske utakmice. Ukoliko Disciplinska komisija ipak progleda kroz prste Mirkoviću i pomenuti napad okarakteriše kao nesportsko ponašanje, Mirković može da dobije opomenu, novčanu kaznu, zabranu vođenja ekipe od jedne do četiri utakmice ili zabranu vršenja funkcije od tri do 12 meseci.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
"Grobari"

Sledi izjašnjavanje

Predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović kaže za Informer da će Mirković verovatno biti kažnjen, ali da to čeka i pojedine fudbalere Crvene zvezde i Partizana.


- Sve je moguće, i novčane kazne i suspenzije. Sve koji budu prijavljeni mi ćemo procesuirati. Ali logično, svakom ćemo dati pravo na izjašnjenje i svoju stranu priče. Nije u pitanju samo Mirković, već i svi ostali koji su učestvovali u incidentima. Ono što sam video je ružno, to nije fudbal - ističe Stevanović.

Prema njegovim rečima, kazne neće biti određene ove nedelje.

- Sankcije će biti poznate nakon što dobijemo izveštaje i nakon što se sve strane izjasne. Nije realno da se to dogodi ove nedelje - objašnjava Stevanović.

Osim Mirkovića, na tapetu bi mogli da se nađu Nemanja Nikolić zbog udaranja laktom u glavu Filipa Stojkovića, Goran Čaušić zbog koškanja s Nikolićem, a u toj gužvi ratoborni su bili i Slobodan Urošević, Zoran Popović, Vujadin Savić, Saša Zdjelar, Mark Valijente... Za to će najverovatnije dobiti novčane kazne. Mirkovića bi mogla da čeka i novčana kazna za komentarisanje suđenja, a isto važi i za trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Vladan Milojević

Tuče uobičajene

Stevanović ističe da Disciplinska komisija nakon svakog derbija ima podebeo dosije prekršaja.


- Tuče i incidenti više nisu iznenađenje za naš fudbal. Postala je gotovo praksa da posle svakog derbija zasedamo i raspravljamo o mogućim kaznama. Mi kao Disciplinska komisija ne možemo to da sprečimo, ne možemo da uđemo u tuđu glavu i da kažemo nemojte da se tučete, hvatate za gušu, nego igrajte fudbal i privucite publiku - zaključuje Stevanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading