Mirković: Ne bih se složio sa Lalatovićem, mi smo konkurentniji!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

05.03.2019

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je danas da je već zaboravio buran večiti derbi i da, bez obzira na veliki umor, njegov tim mora da pruži dobru partiju protiv Radničkog kako bi se primakao Nišlijama na tabeli Superlige.

RepublikaFoto: Starsport
Zoran Mirković

- Svaka sledeća utakmica je najvažnija, derbi je već arhiviran. Igramo protiv rivala koji je ispred nas, veoma kvalitetan sa dobrim pojedincima, a i kao kolektiv su jaki. Dobro ih vodi kolega Lalatović i očekuje nas težak zadatak. Ipak, nadam se da ćemo navijačima pokloniti dobru utakmicu - rekao je Mirković na konferenciji za medije u Sportskom centru Teleoptik.

On je priznao da su se crno-beli dosta fizički i mentalno potrošili u večitom derbiju protiv Crvene zvezde (1:1), ali da veruje da će biti spremni za Radnički.


Mirković dodaje da ga raduje što je Radnički ozbiljan konkurent Partizanu i Crvenoj zvezdi i da bi voleo da i drugi se pridruže.

- Ceo srpski fudbal može da profitira, sada je Radnički u vrhu, nadam se da će uskoro i Vojvodina. Od viška kvaliteta nikada glava nije bolela. Mi se borimo za svoj dres i klub, a onda i protiv drugih.


Na pitanje kako gleda na izjavu trenera Nenada Lalatovića da je Radnički bolji od Partizana, Mirković odgovara da može tako da se kaže kada se gleda tabela na kojoj Nišlije imaju osam bodova više.

- Ipak, mislim da smo mi konkurentniji i to smo pokazali protiv najboljih ekipa u zemlji. Tu smo rame uz rame - poručuje popularni Bata.
RepublikaFoto: Starsport
Spreman za borbu protiv Radničkog


Mirković se još jednom osvrnuo na utakmicu protiv Crvene zvezde i veliku tenziju koja je podignuta, otkrivši da je razgovarao i sa kapitenom iz suprotnog tabora Vujadinom Savićem.

Trener Partizana bi uskoro mogao da dobije kaznu zbog incidenta sa pomoćnim trenerom Crvene zvezde Milanom Kosanovićem, iako se izvinio za neprikladan potez.

- Vrši se pritisak, bićemo oprezni kada su sve stvari u pitanju. Treba da se izborimo sa emocijama u velikoj utakmici kao što je derbi. Takve stvari su se dešavale, ali i dešavaće se posle nas u derbijima. Svi akteri treba da obrate pažnju, mislim i na sebe, zaključio je on.

Utakmica između Partizana i Radničkog igra se sutra na stadionu u Humskoj od 18 sati.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading