Skandal: Izbačen iz reprezentacije, jer igra za Zenit!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

05.03.2019

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski odbrambeni fudbaler Jaroslav Rakicki izbačen je iz reprezentacije nakon što je ove zime prešao iz Šahjora u ruski Zenit, čime je podigao veliku prašinu u svojoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rakicki više neće nositi dres Ukrajine

Rakicki se zbog transfera našao na udaru brojnih kritika u Ukrajini, pre svih političara, pa je selektor Andrej Ševčenko odlučio da ga izostavi sa spiska za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i mečeve protiv Portugalije i Luksemburga.

Ševčenko je na taj način prihvatio preporuku Vlade Ukrajine da se u reprezentaciju ne pozivaju fudbaleri iz ruskih klubova, bez obzira što je Rakicki bitan deo tima.


Dvadesetdevetogodišnji štoper je pre odlaska u Zenit za 10 miliona evra, zbog čega je dobijao pretnje na društvenim mrežama, celu karijeru proveo u Šahtjoru i za deceniju osvojio sedam titula prvaka Ukrajine.
Politička odluka... Andrej Ševčenko

Selekcija Ukrajine nalazi se u istoj kvalifikacionoj grupi sa Srbijom, koju dočekuje 7. juna u Ljvovu, a 14. oktobra gostuje u Beogradu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading