Murinjo uputio kompliment Barsi: Nahvalio Hrvata i otkrio njegovu najslabu tačku

Autor:

Sport

03.03.2019

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portugalski trener Žoze Murinjo u komentaru subotnjeg Klasika između madridskog Reala i Barselone istakao je da su Katalonci zasluženo slavili.

RepublikaFoto: tanjug/AP
Lionel Mesi na "Santajgo Bernabeu"

Barsa je pobedila na Santjago Bernabeuu u 26. kolu La Lige sa 1:0, što je njen drugi trijumf nad najvećim rivalom u samo tri dana. Prethodno je u sredu bila ubedljiva u Kupu Kralja 3:0.

- Real ne može da bude zadovoljan igrom, za ovakve mečeve je potrebno mnogo više. Kad je o Barsi reč, ovo što ću reći shvatite kao kompliment, a ne kao kritiku. Nije igrala fenomenalno, ali je bila čvrsta, što nije bio slučaj u prethodnim godinama. Sad znaju i da se brane kako treba, kompaktni su. Nisu lepi za oko kao nekad, ali pobeđuju. To je važno u situacijama kad igrate u završnici Lige šampiona i dobijete jake rivale. Morate da znate da pobeđujete i na taj način - izjavio je Murinjo.

Strelac jedinog pogotka za Barsu bio je hrvatski vezista Ivan Rakitić u 26. minutu.

- Ono što ću reći već duže držim u sebi. Ivan Rakitić je jedan od najpotcenjenijih igrača na svetu! Fantastičan u svakom pogledu. Neverovatan posao obavlja na desnoj strani, čime nadoknađuje izostanak Mesijevog učinka u tom delu. Uvek ima jednostavna rešenja, konkretan je i direktan, a može da pretrči kilometre i kilometre.

Ubrzo je stiglo i objašnjenje zbog čega je Rakitić tako potcenjen.

- Mora da bude aktivniji na društvenim mrežama. Slab je na tom polju, a danas je to jako važno. Mogu da kažem da je to njegova najslabija tačka, pošto je na terenu magičan - zaključio je Portugalac.

Inače, Barselona je trijumfom nad ekipom koju je svojevremeno vodio i Murinjo, povećala svoju prednost u borbi za titulu. U odnosu na Atletiko ima 10 bodova više, uz meč više, a od Reala 12.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading