Nikolić: Bio bih još srećniji da smo pobedili

Autor: Tanjug, Republika

Sport

03.03.2019

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Partizana Nemanja Nikolić, strelac u remiju protiv Crvene zvezde, priznao je da ga raduje gol u 159. večitom derbiju, ali da bi bio srećniji da je bio za pobedu.

RepublikaFoto: www.partizan.rs
Strelac jedinog gola za Partizan... Nemanja Nikolić

- Utakmica je donela dosta tenzije i pritiska i pre nego što je počela, te se sve i prenelo na teren, što je publika mogla da vidi. Dosta faulova, prekida igre, ne previše lepog fudbala, okarakterisalo je i ovaj derbi. Taj "rat" na terenu se vodi svih 90 minuta srčano, sa puno adrenalina i tenzije u borbi za gol i svoju ekipu i tu treba da se završi i ostane. Sve što se tada kaže i uradi je u žaru borbe, jer nema veće utakmice od derbija, rekao je Nikolić za klupski sajt.

On smatra da je Partizan u prvom poluvremenu bio mnogo bolji protivnik i da je trebalo prednost da kruniše još jednim golom, dok je drugo pripalo Zvezdi.


- Ono što je najvažnije je da Partizan pokazuje iz utakmice u utakmicu da je pravi i da je na dobrom putu. Igramo od priprema i bez Markovića, Pantića, otišao je Janković, ali smo se uzdigli. Mislim da smo vratili i veru publici iako smo uvek govorili da je potrebno vreme i strpljenje za neke stvari. Uostalom, svi su gledali derbi kao i prve dve prvenstvene utakmice.

On je pohvalio partiju 17-godišnjeg štopera Strahinje Pavlovića rečima da je "junački izdržao pritisak".

Nikolić žali za trijumfom na stadionu "Rajko Mitić".
RepublikaFoto: starsport
Detalj koji će ući u istoriju večitih derbija

- Bio bih još srećniji da smo pobedili. Mislim da se vidi da smo svi ušli drugačiji u prolećnu sezonu, prošli pripreme sa trenerom Mirkovićem, duže smo zajedno i to se vidi. Najvažnije za jednu ekipu je da bude duže na okupu, zaključio je on.


U sredu rival je drugoplasirani Radnički, koji sada ima osam bodova više od Partizana.

- Znamo kolika je važnost zbog rasporeda na tabeli. Kompletna njihova ekipa će doći maksimalno motivisana i pokušaće da iskoristi to što smo malo ispražnjeni posle derbija, ali zato pozivam navijače da dođu na stadion Partizana, da ga napune i da nam pomognu da svaku sledeću utakmicu dobijemo i poguraju nas kada treba, poručuje Nikolić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading