Đorović: Da proizvodimo A reprezentativce i da odemo na Evropsko prvenstvo

Autor:

Sport

22.08.2017

12:23 >> 12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Goran Đorović rekao je na objavljivanju spiska, da se raduje izazovu i poručio da su ciljevi uvek maksimalni - dobri rezultati i stvaranje igrača za A tim.

RepublikaFoto: fss.rs
Mlada reprezentacija da proizvodi igrače za A: Goran Đorović i Goran Bunjevčević

- Prvi cilj je da spremamo igrače za A repezentaciju, ali kao i do sada, da postižemo dobre rezultate. A plasman na prvenstvo Evrope uvek je dobar rezultat - istakao je Đorović, dodavajući da su ciljevi uvek maksimalni.

Nekadašnji standardni reprezentativac istakao je da je svestan pritiska, ali da to nije problem jer ga je uvek imao i tokom igračke karijere.

- Cilj je svakako da se plasiramo na EP, ali ne sumnjam da će igrači znati da se nose sa tim pritiskom. To je sastavni deo našeg posla, uostalom većina njih već igra u velikim klubovima - naveo je Đorović i konstatovao da je prejako reći da je prethodna generacija ostvarila neuspeh.


-Sam odlazak je uvek uspeh, imali smo tešku grupu, sa igračima koji su prevazišli mladu reprezntaciju. Mislim da smo dali maksimum, a verujem da neki od njih koji nastavljaju mogu više i da imaju veliki kvalitet.

Finalni turnir u Italiji biće i kvalifikacioni za Olimpijske igre u Tokiju, ali Đorović smatra da je još rano za tu temu.

- Ne volim da razmišljam unapred, meni je sada akcenat na Gibraltar. Ima vremena za sve i treba da idemo korak po korak - zaključio je Đorović.

Sportski direktor FS Goran Bunjevčević uveren je da je dolazak Đorovića pravi potez.

- Fenomenalna odluka, Đorović je najbolje rešenje, fokus nam je da ova reprezentacija bude servis za A tim. Imamo neke primere poput Hrvatske i Engleske gde se stalno izbacuju novi A igrači, dok se nama nakon trofeja nekako izgube igrači. To želimo da promenimo jer je stav svih u Savezu da je A reprezentacija najvažnija - zaključio je Bunjevčević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading