"KRALJ" DRHTI STIŽE MOĆNA BARSA!

Autor:

Sport

02.03.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najteže je u životu nositi se sa traumama, a upravo to će imati u glavi fudbaleri Reala iz Madrida kada u subotu (20.45, Sport klub 1) budu dočekali najvećeg rivala Barselonu u 26. kolu Primere. Katalonci su u sredu protutnjali "Bernabeuom" i demolirali "kralja" sa 3:0 (0:0) izbacivši ga iz bitke za trofej u kupu, pa zato i ne čudi što Madriđanima pred svojevrsni revanš drhte gaće. A najviše treneru Santjagu Solariju, koji bi, prema navodima sa Pirineja, mogao da spakuje kofere ukoliko još jednom dopusti Kataloncima da slave u Realovoj kući.

RepublikaFoto: tanjug/AP
Lionel Mesi

Trostruki uzastopni prvak Evrope imao je i u bliskoj prošlosti nekoliko košmarnih večeri kada bi Barsa dolazila u goste, a Mesi i drugovi neretko su postizali po tri ili više golova na meču. U decembru 2017. bilo je 0:3, baš kao i nedavno u Kupu kralja. Iste godine u aprilu bilo je 3:2 za Katalonce, a meč će ostati upamćen i po Mesijevoj proslavi pobedonosnog gola kada je "okačio dres na štrik". U novembru 2015. bilo je surovih 0:4, a u martu 2014. spektakularnih 3:4 za Barsu. Iako je svestan da bi trijumf njegovom timu praktično obezbedio titulu prvaka Španije, trener "blaugrane" Ernesto Valverde spušta loptu.

- Stvorili su nam mnogo šansi u prvo poluvremenu u kupu, a mi nismo bili na potrebnom nivou. Fudbal je čudna igra, teško je videti reprize, zato moramo da budemo obazrivi. Nekad se desi da stvorite tri šanse i date tri gola, kao što smo mi uspeli. A nekad vam ni 25 šuteva, kao što je bio slučaj protiv Liona, nije dovoljno - istakao je Valverde.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Arsenala i Totenhema

DERBIJI U SENCI EL KLASIKA: Totenhem - Arsenal

subota, 13.30; Sport klub 1, kvote: 2,05 3,70 3,75

Londonski rivali Totenhem i Arsenal godinama najavljuju da bi mogli da se uključe u borbu za titulu, ali na kraju završe tamo gde im je mesto - na jednoj od pozicija koje vodi u evrokupove (uglavnom u Ligu šampiona). Subotnji derbi severnog Londona biće upravo to - bitka za mesto u evropsku elitu jer su oba tima i po kvalitetu i po bodovnom saldu daleko od dvojca koji će odlučivati o šampionu Engleske (Liverpul i Mančester siti).

"Pevci" su u boljoj poziciji jer su na trećem mestu i imaju četiri boda viška u odnosu na "tobdžije", ali bi u slučaju poraza zapali u probleme jer bi im za vratom disao i Mančester junajted.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Liverpula

Everton - Liverpul

nedelja, 17.15; Sport klub 1, kvote: 6,00 4,20 1,60

Da komšiji crne krava. Biće to jedini motiv fudbalera Evertona pred nedeljni Mersisajd derbi protiv Liverpula. Klub sa Enfilda ima svega bod više od prvog pratioca Mančester sitija i pobeda mu je neophodna kako bi prvi put posle 1990. godine uspeo da osvoji titulu nacionalnog prvaka. Sa druge strane, "karamele" ne mogu ni u Evropu, ali ne moraju ni da brinu za opstanak, pa će igrati samo da pokvare posao gradskom rivalu. Tradicija je apsolutno na strani gostiju, koji su od Evertona poslednji put poraženi 2010. godine. U međuvremenu je odigrano 18 duela, Liverpul je slavio na devet, dok je devet završeno bez pobednika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Napoli - Juventus

nedelja, 20.30; Arena sport 1, kvote: 2,30 3,20 3,20

Šta god da se desi u nedelju na "San Paolu", Juventus je već novi-stari šampion Italije. Napolitanci mogu eventualnim triijumfom samo da smanje prednost bjanko-nera na 10 bodova, što nije realno dostižno do kraja šampionata. Treneru "stare dame" Masimilijanu Alegriju ozbiljno se drma klupa posle poraza od Atletika (2:0), ali to mu neće smetati da odmori neke ključne igrače pred revanš sa Madriđanima u Ligi šampiona. Šuška se da u timu Juventusa zbog toga neće biti Kristijana Ronalda, pa će to biti lepa prilika za domaćina da nanese prvi poraz Juveu u Seriji A.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading