GRCI SE ŠIBAJU PRED SRPSKI DERBI!

Autor:

Sport

02.03.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčko navijačko ludilo stiže u Beograd! Zaraćene pristalice Olimpijakosa i PAOK iskoristiće srpski fudbalski i košarkaški večiti derbi kako bi se razračunale, a sve zbog bratskih odnosa sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Naime, navijači atinskih i beogradskih crveno-belih gostuju godinama jedni kod drugih kada su značajne utakmice, a tako će biti i ovog vikenda. Isti bratski odnos imaju simpatizeri srpskog "parnog valjka" i kluba iz Soluna, zbog čega će i pristalice tog crno-belog kluba doći u naš glavni grad.

20 GRČKIH NAVIJAČA SA OBE STRANE NAJAVLJUJU SUKOB

HAOS U NAJAVI

Kada se sve pomeša, haos u najavi na beogradskim ulicama je neminovan. Kako Srpski telegraf saznaje, kada su shvatili da će ovog vikenda istovremeno biti u Beogradu, grčki huligani su čak zakazali međusobnu tuču. I jedni i drugi će u subotu (18.00) biti na Marakani, s tim da je malo verovatno da će se tamo sukobiti zbog jakih policijskih snaga. Zato je više verovatno da tuča usledi u nedelju, negde u blizini stadiona. Pogotovo jer će policija biti na drugom delu grada, u blizini hale Pionir, u kojoj se igra košarkaški derbi.

Ako Grci budu u svom elementu, nije nemoguće da vidimo slike kao pre tri nedelje, kada su navijači PAOK spremili Olimpijakosu toplu dobrodošlicu. Na terenu je bilo 3:1 za crno-bele, ali je zato u paklenoj uvertiri napadnuta i delegacija kluba iz Atine.

Da li će derbi proći bez incidenata?

PRIVATAN SMEŠTAJ

Imajući u vidu da sve četiri navijačke strane znaju da i one druge mogu očekivati u Beogradu, niko od gostiju iz Grčke nije odseo u hotelima. Po oko dvadesetak pristalica Olimpijakosa i PAOK smestilo se kod "Delija" i "Grobara" u privatnoj režiji. Naime, prema nepisanom navijačkom pravilu, napada na same kuće do sada nikada nije bilo, zbog čega je Grcima na ovaj način garantovana bezbednost. Bar dok ne izađu na ulicu i odu na već zakazanu tuču.

Rusi gledaju sa strane

Za razliku od Grka, ruski navijači dolaze na srpski večiti derbi samo da bi pružili pojačanje na tribinama. Tako su simpatizeri Spartaka iz Moskve već nekoliko dana u Beogradu kako bi navijali za Zvezdu. Dobri odnosi između navijačkih strana potvrđeni su nekoliko puta, pa i na prijateljskom meču pre dve godine na Marakani, odnosno 2014, kada je Spartak protiv Zvezde otvorio svoj novi stadion Otkritje arenu na kojoj se igrao i Mundijal.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading