Nema fudbala ponedeljkom u Španiji

Autor:

Sport

01.03.2019

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je potvrdio predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales, od sledeće sezone će biti ukinuti termini, u kojima su se ponedeljkom igrale utakmice La Lige.

RepublikaFoto: tanjug/AP
FK Barselona

Razlog za ovakvu odluku je izraženo nezadovoljstvo navijača, najviše manjih klubova, koji su bili protiv nepopularnog termina za mečeve svojih ljubimaca.

Mnogi navijači su poslednjih godina kritikovali odluku da se u raspored uvedu mečevi petkom i ponedeljkom, a jedan od razloga je taj što su najveći klubovi favorizovani, pa tada nisu ni igrali zbog drugih obaveza tokom radnih dana u evrokupovima. 

Tako se došlo u situaciju da je ove sezone Atletik Bilbao igrao čak osam puta ponedeljkom u dosadašnjih 25 kola, što je njihovim navijačima sigurno daleko od poželjnog. 

Najglasniji u protestu protiv "ponedeljka" su bili navijači Alavesa, koji su često organizovali performanse na tu temu, poput jednog koji je nazvan "sahrana modernog fudbala", kada su doneli mrtvački kovčeg na tribinu. 

Protest je na kraju uspeo, pa će mečevi ponedeljkom biti ukinuti od naredne sezone, što je potvrdio Luis Rubijales, predsednik FS Španije. On je dodao i da se razmatra i o ukidanju mečeva petkom, uz napomenu da navijači treba da budu na prvom mestu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading