Bivši predsednik Barse se "sušio" dve godine u zatvoru zbog pranja para, a sada pušten na slobodu

Autor:

Sport

27.02.2019

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji prvi čovek fudbalskog kluba Barselona Sandro Rosel pušten je iz zatvora u Španiji gde se u poslednje dve godine nalazio po optužbi za pranje novca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sandro Rosel

54-godišnji španski biznismen je bio predsednik Barselone od 2010. do 2014. godine, dok je 2017. završio u zatvoru bez prava na kauciju.

Njemu se na teret stavljala finansijska malverzacija povezana sa kupovinom televizijskih prava za mečeve brazilske reprezentacije i pranjem novca na of-šor računima u iznosu od 15 miliona evra. 

Uz Rosela je iz zatvora pušten i njegov saradnik Đoan Besoli, pošto su posle trodnevnog iznošenja argumenata pred sudom ubedili pravosudne organe da ne postoji opasnost od njihovog bekstva. 

Roselu je oduzet pasoš i iako je van zatvora on neće moći slobodno da se kreće, dok ga nastavak suđenja po glavnoj optužnici tek očekuje i trebalo bi da se završi u martu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading