SALIN AVION ZALEĐEN PADAO 145 KM NA ČAS!

Autor:

Sport

27.02.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion Emilijana Sale (28) raspao se i u tri dela pao u Lamanš na dubinu od oko 30 metara, zvanični je izveštaj Službe za istraživanje vazdušnih nesreća Velike Britanije. Telo argentinskog fudbalera izvučeno je iz olupine 13 dana nakon nestanka letelice sa radara 21. januara, a nedostajala su oba krila i rep, dok je motor nađen odvojen od aviona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emilijano Sala

Zvanični uzrok pada aviona se ne navodi jer se čekaju rezultati još nekoliko parametara koji se istražuju. Međutim, imajući u vidu prethodna iskustva, verovatni uzrok za pad i pogibiju igrača Kardifa su zaleđeni instrumenti jer je pilot Dejvid Ibotson (60) uleteo u zimsku oluju. Kada je shvatio da su u problemu zbog nevremena, pilot je od kontrolnog tornja četiri puta tražio da smanji visinu zbog loše vidljivosti. Nakon toga ukupno su propali 2.000 metara. U poslednje 24 sekunde košmara avion je leteo čudnom krivudavom putanjom. Padao je brzinom od 145 kilometara na čas, zatim je Ibotson pokušao da ga naglo podigne, ali nije uspeo da ga spreči da se sruši u vodu.

RepublikaFoto: tanjug/AP
Ilustracija: Foto

Istovremeno, istraga je okrenuta i prema tome šta je dovelo do niza grešaka. Najverovatniji uzrok je neiskustvo pilota jer Ibotson, čije telo još nije pronađeno, nije imao dozvolu za letenje u lošim vremenskih uslovima. Pre kobnog leta iza sebe je imao samo 3.700 sati provedenih u vazduhu. Takođe, on je imao samo dozvolu za letove u SAD i Velikoj Britaniji, pa se dodatno istražuje da li je prekršio propise Evropske unije ili je i tamo mogao da radi komercijalne letove, ali po drugim uslovima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading