RAMBO I RADE, VI STE MIŠEVI UDARATE NA MRTVE, SRAM VAS BILO!

Autor:

Sport

27.02.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjave Dejana Ramba Petkovića (46) i Radeta Bogdanovića (48), koji su izjavili da im je tražen novac da bi se našli na spisku putnika za Mundijal u Francuskoj 1998. godine, podigle svu veliku prašinu u srpskoj fudbalskoj javnosti. Na tragu te informacije Srpski telegraf je obavio neformalne razgovore sa nekoliko učesnika Svetskog prvenstva, a jedan od njih naveo je da je Željko Petrović platio da bi se našao na spisku od 22 igrača koji je kao selektor sastavio Slobodan Santrač. Predsednik FSJ tada je bio Miljan Miljanić, a generalni sekretar Branko Bata Bulatović.

Osmina finala Petrović u duelu sa Davidsom

Njih dvojica, uključujući i selektora, nisu među živima i ne mogu da odgovore na ove optužbe, ali mogu igrači koji su igrali na pomenutom turniru, na kom su nesrećno eliminisani u osmini finala od Holandije (2:1).

MIZERNO I JEFTINO

Željko Petrović je u razgovoru za naš list demantovao da je morao da plati da bi se našao na Mundijalu, ali je i optužio Petkovića i Bogdanovića da su mali miševi koji se posle dve decenije javljaju da udaraju po mrtvima.

- Sramota je šta su njih dvojica izjavila. Sramota i tragedija! Još Bogdanović priča da je preko nekog novinara Bata Bulatović pokušao da uzme pare. Sramota. Ako si već bio igrač, pokaži mu*a i reci ko ti je tražio pare. To mogu da kažu samo mali miševi. Miljan da to uradi? Santrač, koji je bio najbolji čovek na svetu i mučio se tamo, radio po OFK Beogradu. Ti ljudi su mrtvi i ne mogu da odgovore. Mizerne i jeftine su te optužbe. To je čist kompleks niže vrednosti. Pa najbolje je da su na Mundijal išli Rambo i Rade, a da su Dragan Stojković Piksi, Peđa Mijatović i Dejo Savićević ostali kod kuće - rekao je Petrović za Srpski telegraf i potom prešao na svoj slučaj:

- Ja sam došao naknadno iz Japana, imao sam 33 godine. Nisam imao nikakav interes da idem na Mundijal u smislu nekog sledećeg transfera. Bio sam na kraju karijere. Da mi je neko tražio jedan evro, pljunuo bih ga u lice. Smatrao sam da je trebalo da imam više nastupa za reprezentaciju i nikad se nisam bunio javno. Svima njima sam govorio u lice šta sam imao.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Rambo Petković

GREOTA ZA ALBERTA

Prema Petrovićevom mišljenju, Albert Nađ, koji je odigrao čitave kvalifikacije, ali se na kraju nije našao na spisku, u potpunosti je zaslužio da igra na Mundijalu u Francuskoj.

- Nađ nije išao jer se uvredio pošto je trebalo da igra levog beka. A to je igrao i u kvalifikacijama i bio je odličan. Međutim, u tom trenutku je igrao u Španiji na poziciji veznog. I sto puta sam mu rekao: "Alberte, greota je da ne ideš na Mundijal, ti to zaslužuješ." On je to mesto zaslužio pre mene. Bili smo prijatelji, molio sam ga da igra. Ja se nisam ni nadao pozivu, a ni sam nisam igrao na poziciji levog beka osim kad dođem u reprezentaciju. Moram da ponovim - Miljan, Bata Bulatović i Santrač su toliko dali za naš fudbal da je sramota i tragedija da njihova imena neko tako blati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading