Nekad smo svi jedva čekali prenose Serije A, a zbog nove tehnologije će da nam se smuči

Autor: b92.net/sport

Sport

21.08.2017

16:28 >> 16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbal je rešio da ide u korak sa tehnologijom, a VAR video-tehnologija je od ove sezone postala i deo Serije A, nažalost po prave ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Video-tehnologija polako gura fudbal u drugi plan

Oni koji su nekada jedva čekali da na teren istrče Zamorano, Salas, Montela, Delvekio, Ronaldo i pregršt drugih asova italijanskog šampionata od ovog vikenda će sa malo više podozrenja gledati na italijanski šampionat.

Razlog je uvođenje VAR tehnologije koja je po prvi put upotrebljena ovog vikenda na "čizmi".

Kaljariju je dodeljen prvi penal zahvaljujući ovoj tehnologiji. Dibala je odlično prosledio loptu Pjaniću, a igra je zaustavljena jer je Argentinac prethodno igrao rukom. 


Iako VAR treba da se koristi u jednoj od četiri situacije: crveni kartoni, sporni golovi, penali i greška u identifikovanju igrača, posetioci su se žalili da je igranje rukom Dibale jedna od takvih situacija, sudija Fabio Mareska nije promenio odluku, a kontroverza je ostala. 


Odluka da ne konsultuje tehnologiju odmah je pokrenula priče na društvenim mrežama o zloupotrebi. 

Federiko Čečerini iz Krotonea je jedan od onih koji od starta šampionata neće voleti VAR jer je zahvaljujući tehnologiji dobio crveni karton, a Torinu Siniše Mihajlovića je tako poništen gol koji je dao Aleks Berenger, jer je Beloti prethodno bio u ofsajdu. Ova situacija je ostala sporna. 

Uprkos svemu, Serija A brani upotrebu video ispomoći. 

"Pred svitanjem novog dana smo, bile su dve odluke koje su promenjene pravilno i pravovremeno. U drugim situacijama, VAR je kontrolisao različite situacije, a na San Siru je situacija pregledana i odluka koja bi inače bila pogrešna je ispravljena. Što se tiče gola Torina, svima nam je potrebna faza adaptacije koja će biti zamenjena poštenijom ligom. Ovo je nulta godina, očigledno ima nekih situacija koje treba ispraviti", navode zvaničnici Serije A. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading