Murinjo objasnio šta fali Nejmaru da bude rame uz rame sa Peleom

Autor:

Sport

15.02.2019

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako mu je tek 27 godina mnogi Nejmara već sada smatraju jednim od najvećih brazilskih igrača, a ondašnji magazin "Placar" proglasio ga je najboljim posle legendarnog Pelea.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Nije sporno da je Nejmar uradio već sada dosta u karijeri, ali veliki broj ljubitelja fudbala neće lako staviti asa Pari Sen Žermena ispred igrača kao što su Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinjo, Roberto Karlos, Ziko. Sa tim mišljenjem se slaže i Žoze Murinjo.

- Nejmar je fantastičan talenat i to je nesumnjivo. Čim je došao u Evropu odmah je počeo da osvaja i igra važnu ulogu. Ali mislim da su se olako zaboravili neki igrači poput Ronalda i Rivalda, navodim samo njih dvojicu a ima ih još, koji su u nekom trenutku bili najbolji na svetu - rekao je Murinjo.

Portugalac na kraju poentira šta bi Nejmar morao da uradi da bi mogao da se nađe u istoj rečenici sa Peleom.

- Mora nešto da osvoji sa Brazilom. On jeste evropska elita na klupskom nivou i boriće se za još više mesto, ali ono što su radili njegovi prethodnici je to da su pobeđivali na reprezentativnom nivou sa Brazilom.

Prilika Nejmaru za reprezentativni trofej biće ovogodišnji Kopa Amerika koji se održava upravo u Brazilu. Pre toga, imaće jednu od glavnih uloga u pohodu Pari Sen Žermena na Ligu šampiona, koju je već osvojio kao igrač Barselone. Doduše, Nejmar je sa Selesaom osvojio olimpijsko zlato 2016. jedini trofej koji je falio trofejnoj reprezentaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading