(FOTO/VIDEO) Za njega nikada niste čuli, a njegov debi u Primeri pratilo je 40 miliona ljudi

Autor:

Sport

14.02.2019

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čim je došao u klub potpuni anonimac postavio je rekord u prodaji dresova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbalsko ludilo u pravom smislu

Vu Lei je kineski fudbaler za kog vrlo verovatno nikada niste ni čuli.

27-godišnji napadač ove je zime prešao iz kineskog SIPG-a u Espanjol i iako njegov transfer niko nije "ozbiljno doživeo" u Evropi, to bi mogla biti najbolja kupovina u istoriji španskog prvoligaša.

 

 

Espanjol ga je doveo za samo dva miliona evra.

Lei je u Kini postao prava zvezda nakon što je prošle sezone u 29 utakmica postigao 27 golova, a koliko je popularan govori i podatak da je njegov nastup od samo 12 minuta za Espanjol protiv Viljareala (2-2) gledalo 40 miliona Kineza što je apsolutni rekord.

Okretanje evropskih klubova kineskom tržištu je itekako unosno što pokazuje upravo Leijev primer. Osim što će njegove utakmice gledati milioni Kineza, Lei je srušio i ovogodišnji rekord u broju prodatih dresova.

Iako je u klubu tek dve nedelje, postao je igrač čiji su dresovi najprodavaniji i tako skinuo Borhu Iglesiasa i Maka Roku koji su do sada držali primat. Vole ga i navijači u Španiji, a Kinezi su jednostavno ludi za njim.

U samo dve nedelje prodao je 5.000 dresova, a u klubu su odlučili da naprave i posebnu verziju s njegovim imenom na kineskom. Ta edicija biće prodana u samo 100 komada pa će i cena, verovatno,  biti paprena, nije teško pretpostaviti da će se razgrabiti u prvih 24 sata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading