SRUŠIĆEMO REAL U PAKLU AMSTERDAMA!

Autor:

Sport

13.02.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amsterdam je na nogama na "Johan Krojf arenu" stiže fudbalski kralj Real Madrid. Ipak, i pored toga što su Madriđani trostruki uzastopni osvajači Lige šampiona (ukupno 13 titula), Ajaksovi "kopljanici" predvođeni maestralnim Dušanom Tadićem (31), pokušaće da kreiraju senzaciju i dođu do trijumfa u prvom meču osmine finala. Svi u klubu sanjaju da se ponovi 1995, kada je gigant iz Holandije četvrti put pokorio Evropu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

PAKAO NA "KROJFU"

Srpski reprezentativac koji je ove sezone postigao čak pet golova u elitnom takmičenju upisavši dve asistencije, poručio je u razgovoru za Srpski telegraf da je naoštren za meč karijere, kao i da su u fudbalu čuda moguća, te da nema predaje bez obzira na to ko je s druge strane terena.

- Svesni smo koga imamo za protivnika, strašni Real, koji je ima 13 titula prvaka Evrope i koji je posle slabijeg starta u Primeri, promene trenera i odlaska Kristijana Ronalda u Juventus, podigao formu i počeo da ređa pobede. Poslednji u nizu koji je osetio njihovu moć je Atletiko (1:3), dok smo mi neočekivano kiksnuli protiv Heraklesa (1:0). Ipak, to će biti dva potpuno različita meča, varaju se oni koji misle da će Madriđanima biti lako pred našim navijačima - počinje priču Tadić.

KAZNIĆEMO IH

Majstor fudbala oko kog se vrti igra Ajaksa, koji golovima i asistencijama stavlja na muke protivničke defanzivce, veruje da Solarijeva četa može pognute glave da bude ispraćena u Španiju.

- Real je favorit protiv svakog tima, osim protiv Barselone na Nou kampu, ali zašto ih ne bismo pobedili pred 55.000 navijača na "Krojf areni"? Mi smo Ajaks, nikoga se ne plašimo, videlo se to protiv Bajerna u ludom meču sa šest golova (3:3). I pre toga smo u Minhenu odigrali 1:1. Znači, možemo sa svima da se nosimo i možemo svakoga da pobedimo. Čak i veliki Real. Bitno je samo da budemo maksimalno koncentrisani u svakom momentu tokom predstojećeg dvomeča. Čeka nas paklenih 180 minuta, svesni smo da će Benzema, Bejl, Modrić i ostali kazniti svaku našu grešku, isto tako možemo i mi njih da kaznimo ako se u bilo kom trenutku opuste. Bio sam zadovoljan kada je žrebom odlučeno da udarimo na suverenog vladara Lige šampiona jer sam takmičar, obožavam da se nadmećem, pogotovo protiv najvećih timova i igrača jer tu pokazujete karakter, a za ovakve mečeve se naporno trenira i živi - ističe Ajaksova desetka.

 

UEFA: Minut ćutanja za Salu

Evropska kuća fudbala (UEFA) odlučila je da će na svim mečevima Lige šampiona i Lige Evrope biti minut ćutanja za tragično nastradalog Emilijana Salu. Tako su sinoćni okršaji Rome i Porta, odnosno Mančester junajteda i Pari Sen Žermena, kao i Fenerbahčea i Zenita, počeli minutom ćutanja u čast Argentinca koji je poginuo u padu aviona iznad Lamanša.

 

 

De Liht: Ubiće nas Real!

Neverovatno iskrenu i slikovitu izjavu za holandske medije dao je 19-godišnji kapiten Ajaksa Matijas de Liht pred duel s Real Madridom.

- Budemo li ponovili igru kao protiv Heraklesa, nemamo šta da tražimo protiv Reala. Ubiće nas - kratko, ali pravo u metu pogodio je defanzivac oko čijeg potpisa se bore najveći evropski i svetski klubovi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading