DAN KADA JE AGUERO POSTAO BESMRTAN: Siti u šestoj brzini pisao istoriju na "Etihadu"

Autor:

Sport

10.02.2019

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester sitija demolirali su ekipu Čelsija u 26. kolu Premijer lige sa 6:0 i tako u istorijskom meču na "Etihadu" došli do nove pobede koja ih je ostavila rame uz rame sa liderom Liverpulom. "Građani" su se poklonili novom najboljem strelcu u istoriji kluba - Kunu Agueru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kun Aguero postigao 11. het-trik u Premijer ligi

Da li ste imali osećaj da vam nekada baš ne ide, da tog dana jednostavno ništa ne može da vam pođe za rukom? Baš tako su se osećali fudbaleri Čelsija na meču sa Sitijem. Činjenica je da nikada u istoriji nisu primili šest golova u ligi.

Briljantno, moćno, brutalno. Ne postoji reč koja bi dovoljno jako opisala igru "građana" u onome što je trebalo da bude derbi 26. kola najjače lige Engleske. Nije počelo bajno po "plavce" jer je već u četvrtom minutu Rahim Sterling doveo domaćina u vođstvo, a sve što se kasnije dešavalo samo je dublje "gušilo" goste koji su u velikom delu meča delovali kao raštimovani orkestar kome se dirigent uspavao i ostavio ih na cedilu.

 

 

Tada kreće raspodija, a posle svega 25. minuta bilo je 4:0. Kun Aguero dva puta (13. i 19. minut), pa onda i Ilkaj Gundogan podigli su čitavu fudbalsku javnost na noge. Naravno, ni tu nije bio kraj. Odmah po početku drugog dela igre (52. minut) Aguero sa bele tačke dolazi do 11. het-trika u Premijer ligi, po čemu se izjednačio sa do sada nedodljivim Alanom Širerom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Mančester sitija

Ni tu nije bio kraj jer je do novog gola domaćin stigao u 80. minutu preko Sterlinga, kome je to bio drugi na meču. Dugo će se ovaj dan pamtiti u Mančesteru, bar onom plavom delu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading