Lešinari iz Nanta traže novac za mrtvog Salu!

Autor:

Sport

08.02.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni smrt više nije siguran beg od ljudske pohlepe! Fudbaler Emilijano Sala (28) najverovatnije je poginuo u padu malog aviona pri letu iz Nanta u Kardif, ali to nije sprečilo dva kluba da uđu u rat zbog isplate 17 miliona evra za Argentinca.

Emilijano Sala

Da morbidnost bude veća, istog dana kada je iz aviona na dnu Lamanša izvučeno još neidentifikovano telo fudbalera ili pilota Dejvida Ibotsona, Francuzi su Velšanima zapretili čak i tužbom ukoliko ne dobiju novac po slovu ugovora. Trunku saosećajnosti im nije probudilo ni to što još definitivno nije poznata Salina sudbina, kao i činjenica da nije zaigrao ni minut za novi klub u koji se vraćao iz Nanta, gde je bio da se pozdravi sa saigračima kada je doživeo nesreću.

Prema informacijama sa ostrva, Nant je pritisak na Kardif povećao u nameri da odmah dobije propisano obeštećenje. Navodno su se uplašili da će ostati kratkih rukava nakon što su Velšani isplatili samo šest miliona evra, a onda stopirali dalje transakcije zbog "nekompletne dokumentacije". Naime, u Kardifu smatraju da se mora sačekati dok ne budu poznate sve okolnosti Salinog nestanka. Pritom tvrde da je transfer dogovoren u tri rate, zbog čega su pobesneli kad je stigla opomena iz Francuske.

Bordo čeka i trlja ruke

I dok su Nant i Kardif ušli u otvoren sukob, u Bordou mudro ćute i čekaju rasplet. Naime, prema sporazumu koji Nant ima sa Salinim prethodnim klubom, za koji je igrao od 2012. do 2015. godine, "žirondincima" pripada određeni procenat od narednog ugovora. Prema nekim informacijama, to iznosi čak 50 odsto, odnosno 8,5 miliona evra, zbog čega je i Bordou u interesu da Nant odradi prljav posao, a da oni samo pokupe kajmak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading