GOSPODIN OTKAZ!

Autor:

Sport

04.02.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavoljub Muslin (65) opravdao je nadimak Gospodin Otkaz pošto je dobio "zahvalnicu" i u Saudijskoj Arabiji! Čelnici El Fejhe odlučili su da ga otpuste posle samo četiri meseca, koliko je proveo na klupi, a kap koja je prelila čašu bio je poraz od El Kadisje (2:0). Bio je to peti uzastopni izgubljeni meč za Muslina, a rukovodstvo kluba sa predsednikom Saudom el Šalubom ne čelu odlučilo je da je šok-terapija neophodna.

Slavoljub Muslin

NIJE ZADOVOLJIO

El Fejha se povodom otkaza bivšem selektoru Srbije oglasila kratkim saopštenjem na zvaničnom sajtu kluba istakavši da trener nije uspeo da zadovolji renome kluba.

- Bord direktora sa sve gospodinom El Šalubom je odlučio da da otkaz treneru prvog tima Slavoljubu Muslunu zbog niskog tehničkog nivoa ekipe i zbog toga što tim nije bio na nivou imena kluba - saopštili su iz El Fejhe.

Ako su svi dostupni podaci tačni, Muslinu se 14. put u karijeri dešava da bude otpušten iz nekog kluba, a, zaključno sa Saudijcima, promenio je 18 različitih ekipa, i to ne računajući period koji je proveo na klupi "orlova".

Nekadašnji trener Crvene zvezde (samo na Marakani i u belgijskom Lokerenu je imao po dva trenerska mandata) stekao je fudbalsko ime u Bordou, gde je u prvi tim ubacio slavnog Zinedina Zidana. U redovima "žirondinaca" počinje njegova serija otkaza. Otpušten je u proleće 1996. godine, a ista sudbina sačekala ga je u Lansu dogodine. Sledi epizoda u Raža Kazablanci i uspešan prvi mandat u Ljutice Bogdana, gde je osvojio dve titule i kup, ali je posle sukoba sa Mihajlom Pjanovićem napustio klub.

RepublikaFoto: Starsport
Muslin se sa selekcijom Srbije rastao u oktobru 2017.

"SMRAD I ĐUBRE"

U septembru 2005. isti scenario, samo žestoka svađa sa tadašnjim predsednikom Draganom Džajićem, čija se izjava i danas pamti.

- Za 42 godine u Crvenoj zvezdi nikada veći smrad od čoveka i trenera nije prekoračio prag kluba kao đubre Slavoljub Muslin - rekao je tada Džajić.

Nakon toga Muslin je dobijao otkaze u Lokerenu (dvaput), Lokomotivi iz Moskve, Himkiju, Dinamu iz Minska, Anortozisu, Amkaru i Standardu iz Liježa. Manje-više, gde god da je radio. Epizoda na poziciji selektora Srbije završila se neslavno po njega jer je odbijao da u nacionalni tim pozove Sergeja Milinković-Savića, igrača kog je u tom trenutku tražilo pola Evrope.

SVI MUSLINOVI OTKAZI
RepublikaFoto: Twitter.com

- proleće 1996.

Bordo

- mart 1997.

Lans

- april 2003.

Levski

- septembar 2004.

Crvena zvezda

- decembar 2005.

Lokeren

- oktobar 2006.

Lokomotiva Moskva

- jun 2007.

Lokeren

- april 2008.

Himki

- jul 2009.

Dinamo Minsk

- februar 2010.

Anortozis

- decembar 2014.

Amkar

- avgust 2015.

Standard Lijež

- oktobar 2017.

Srbija

- februar 2019.

El Fejha

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading