LUDO, LUDO, LUDO! Imamo najbolju priču prelaznog roka - Bosanac potpisao za Atletik Bilbao!

Autor:

Sport

31.01.2019

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezgodna povreda kolena ostavila je Arica Adurica na hlađenju najverovatnije do sredine marta, zbog čega je Atletik iz Bilbaa morao da reaguje po hitnom postupku i dovede pojačanje u srcu napada. I stigao je - reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kodro!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kenan Kodro

Iako će mnogima na prvi pogled ovaj transfer biti čudan pošto Atletik Bilbao poštuje višedecenijski normativ da angažuje samo igrače rođene u Baskiji, ali malo stariji ljubitelji fudbala na ovim prostorima setiće se da je Kenanovotac Meho Kodro svojevremeno nastupao za Real Sosijedad u kojem je postigao i 73 pogotka, a mladi špic Kopenhagena je rođen u San Sebastijanu. Samim tim ispunjava normu da kao "domaći" igrač zaduži opremu baskijskog kluba. 

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu, visina obeštećenja nije još utvrđena do detalja, a Kodro je sa Atletikom potpisao ugovor do juna 2022. godine. Kenan je reprezentativac Bosne i Hercegovine, uprkos tome što je rođen na severu Španije, a profesionalnu karijeru i mlađe kategorije prošao je u Real Sosijedadu. 

Zanimljivo, u Kodroov ugovor ubačena je otkupna klauzula od 80.000.000 evra, a ne treba zaboraviti da je u Primeri obavezno da u svakom sporazumu mora da postoji ova opcija. Kodro je u karijeri nastupao još i za Osasunu, Majnc i Grashopers. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading