MISTERIJA NESTALOG AVIONA: Zašto je pilot promenjen u poslednjem trenutku?

Autor:

Sport

24.01.2019

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion u kom su bili argentinski fudbaler Emilijano Sala i pilot i dalje nije pronađen, a potraga je obustavljena pošto su svi mogući resursi iskorišćeni i lokaliteti pretraženi. Ovaj nesrećni slučaj je od početka misteriozan, a sa novim saznanjima misterija je produbljena, pošto je prema najnovijim informacijama u poslednji čas promenjen pilot, slučajno ili ne, možda nikada neće biti otkriveno.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Pilot koji je upravljao nestalom letelicom

Avion koji je putovao iz Nanta u Kardif nestao je sa radara u ponedeljak uveče iznad kanala Lamanš.

Jedna stvar koja produbljuje misteriju je slučaj dva pilota i dva Dejva. Naime, potvrđeno je da je privatnim avionom "Piper Malibu PA-46" upravljao Britanac Dejv Ibotson (60), otac troje dece iz Nord Linkolnšira, kao i da su avionu bili samo on i Emilijano Sala. Ibotsona su "rentirali" predstavnici fudbalera i važi za iskusnog pilota. I tu sad dolazimo do misterije, jer kada je Sala prošao graničnu kontrolu pri dolasku u Nant sa njim je bio drugi Dejv - Henderson, takože iskusni britanski pilot.

Ali Dejv Henderson nije ušao u avion, koji će kasnije nestati, nego je "Pajperom" pilotirao njegov imenjak Ibotson, prenosi francuski RTL i dodaje da je ta promena obavljena u poslednji čas. Zašto još nije poznato. Engleski mediji preneli su jedan od poslednjih postova koje je Ibotson objavio na Fejsbuku:

- Malo sam zarđao sa sletanjem.

Nejasno je i zašto je pilot tražio od kontrole leta dozvolu da se sa 1.524 metra nadmorske visine spusti na 700 metara, ali bez da je javio da ima ikakvih problema. Odmah posle toga avion je nestao s radara.

Nezavisni stručnjaci smatraju da avion uopšte nije trebalo da poleti po užasnom vremenu kakvo je bilo u ponedeljak. Posebno ako se zna da je od 1983. godine proizvedeno 1.000 modela ovog aviona, a srušilo ih se čak 168! Razlozi su razni od raspadanja u vazduhu, urušavanja, otkazivanja motora do grešaka pilota. Ne računajući ovu nesrećum do sada je kod ovih modela aviona zabeleženo 225 incidenata sa 221 žrtvom.

Sala je putovao da bi se pridružio svom novom klubu, premijerligašu Kardifu, čije je bio rekordno plaćeno pojačanje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading