Zvezda brutalna na startu priprema, dvojica debitanata zatresla mrežu!

Autor:

Sport

22.01.2019

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Zvezde su uspešno odigrali prvu utakmicu u 2019. godini i jedinu na zimskim pripremama u Pafosu. Crveno-beli su savladali drugoligaša Akritas rezultatom 8:1 (4:0).

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Fudbaleri Crvene zvezde

Crveno-beli su iz vrlo napornog ritma izašli na teren stadiona "Stelos Kurjakidis" i odigrali prvi ovogodišnji meč. Posle devet dana bazičnih priprema, prijateljski susret poslužio je da Zvezdina dva tima odigraju po 45 minuta, da se igrači još jednom dobro istrče i da šef stručnog štaba Vladan Milojević vidi na delu određene taktičke zamisli.

Šampion Srbije počeo je utakmicu u formaciji 4-2-3-1 i sastavu: Popović, Gobeljić, Savić, Milunović, Terzić, Čaušić, Meleg, Kafu, Ebisilio, Jevtović, Pavkov.


Razlika u kvalitetu bila je evidentna, Zvezdini fudbaleri su bili vrlo motivisani i rastrčani, dobro su se kretali, diktirali su tempo i kontrolisali ritam sve vreme. U strelce se upisalo sedam različitih igrača, a među njima i debitant Nemanja Milunović.

Na prvi pogodak nije se dugo čekalo, svega tri minuta i bio je maestralan. Pokazao je Milan Pavkov da je majstor i za lob udarce, a ne samo za "projektile" iz udaljenosti. Snažni napadač je sa ivice kaznenog prostora fantastičnim udarcem prebacio Kamaru, golmana Akritasa visokog više od dva metra.
RepublikaFoto: Starsport

Napadali su fudbaleri Zvezde sve vreme, preko oba krila... Pokušaj vrlo agilnog Jevtovića u prvom delu, na dodavanje petom Pavkova, bio je izblokiran, dok je Meleg sa distance stavio na muke golmana domaćeg tima.


Na isteku pola sata igre bilo je 2:0. Ebisilio je izveo korner sa leve strane na drugu stativu odakle je Čaušić pogodio prečku, a odbijenu loptu je Milunović glavom sproveo u mrežu.

Kao da je to dodatno pokrenulo izabranike Vladana Milojevića, pa su do kraja poluvremena postigli još dva pogotka. Nije hteo gol Jevtovića, ali je mnogo trudio i u 36. minutu asistirao je za Kafua koji je iskosa sa desne strane oštrim udarcem pogodio dalji ugao.

Na 4:0 povisio je Ebisilio tako što je zakucao loptu pod prečku, a pre toga je još jedan sjajan pokušaj Pavkova, ovoga puta makazicama, završio pored stative.

U pauzi između dva dela trener Milojević je zamenio sve pulene, te su u nastavku na terenu bili: Stanković, Hajdin, Stojković, Babić, Rodić, Jovičić, Jovančić, Jirka, Marin, Vukanović i Joveljić. Tako su šansu po krilu dobili debitanti Jirka i Vukanović i vrlo dobro su se pokazali.

RepublikaFoto: Starsport

Do promene rezultata došlo je u 54. minutu kada je Hajdin posle skoka Babića bio na pravom mestu da loptu prosledi u metu. Bilo je prostora i za lepe akcije u kojima je prednjačio, naravno, Marko Marin, a posle jedne takve Jirka je pogodio prečku sa oko 20 metara.


Pred istek sat vremena igre bilo je 6:0. Babić je opet bio najviši u skoku i glavom je centaršut Marina iz kornera pretvorio u pogodak. Do kraja se u strelce upisao i Joveljić, kome je nesebični debitant Aleksa Vukanović odložio loptu za sedmi gol crveno-belih na ovogodišnjoj premijeri.

Domaći fudbaleri su uspeli da ublaže poraz preko Lukaidisa, a Vukanović je nagrađen za nesebičnost i minut pre kraja je postavio konačnih 8:1.

Ekspedicija šampiona Srbije u prestonicu se vraća u sredu popodne, a već od 26. januara nastavlja pripreme u Turskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading