Fudbalski svet strahuje od najgoreg!

Autor:

Sport

23.01.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedija kakvu Ostrvo ne pamti. Napadač Nanta Emilijano Sala (28) poginuo je u padu aviona koji je u ponedeljak uveče nestao sa radara negde iznad Lamanša.

Emilijano Sala

Argentinac je trebalo da postane najskuplji fudbaler u istoriji Kardifa, koji ga je "kanarincima" platio čak 17.000.000 evra, ali njegova letelica pajper malibu nije stigla na konačno odredište u Velsu.

Potvrđeno je da je uz Salu i pilota u avionu bila prisutna još jedna osoba. Nadležne službe preletale su u ponedeljak uveče i juče preko kanala, ali je potraga bila bezuspešna. Momak rođen u Santa Feu imao je dve sezone iz snova i bio jedan od najboljih igrača Lige 1. Ove sezone postigao je 12 golova na 19 prvenstvenih utakmica i bilo je logično da pređe u jače prvenstvo, poput engleskog.

Sala kao da je predvideo da se neko zlo sprema, pa je danima odlagao put u Kardif, ali je nekako pristao da potpiše za Velšane na insistiranje predsednika Nanta Valdemara Kite. Argentinac je juče okačio fotografiju sa saigračima iz Nanta, sa kojima se pozdravio pred put. Zlokobno deluje poruka koju je ostavio uz fotografiju: "Poslednja. Ćao, Nante".

Poslednji čovek koji je video Salu bio je njegov saigrač Nikola Paloa, štoper francuskog kluba, koji ga je i doveo na aerodrom.

Nant odložio kup utakmicu

Tragičan pad aviona koji je oduzeo život Emilijanu Sali potresao je i Britaniju i Francusku, a njegov poslednji klub Nant već je reagovao. "Kanarinci" će odložiti utakmicu Kupa Francuske protiv ekipe Sanoa koja je zakazana za subotu.

EMILIJANO SALA

1990-2018.

Datum rođenja: 31. oktobar 1990.

Mesto: Santa Fe, Argentina

Pozicija: Napadač

Karijera: Bordo, Orlean, Nior, Kaen, Nant, Kardif

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading