Trenerski posao pored sukoba interesa

Autor:

Sport

20.01.2019

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni vezista Mančester junajteda Pol Skols bi prema pisanju engleskih medija trebalo da preuzme Oldam, koji je član Lige dva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pol Skols

44-godišnji Skols, koji do sada nije imao samostalnog trenerskog iskustva, trenutno je u pregovorima sa Oldam Atletikom, koji je trenutno na 12. poziciji na tabeli u engleskoj četvrtoj ligi. 

Skols ipak nije potpuno bez trenerskog angažmana, jer je kratko bio u stručnom štabu Mančester junajteda kada je Rajan Gigs privremeno vodio ekipu posle otkaza Dejvidu Mojesu 2014, dok je posle kupovine Salford Sitija zajedno sa Filom Nevilom privremeno obavljao funkciju vršioca dužnosti menadžera. 

Oldam je 27. decembra otpustio menadžera Frenkija Bana, pa sada zamenu traži u Skolsu, koji je sa Junajtedom osvojio 25 trofeja u periodu od 1993. do 2013. godine. 

Jedini problem Skolsu i Oldamu bi mogao da predstavlja sukob interesa zbog njegovog udela u vlasništvu nad Salford Sitijem, klubom koji se takmiči u Nacionaloj ligi i koji bi mogao da napreduje u Ligu dva. 

Skols je ranije izjavio da mu je posao u Oldamu već bio blizu pre dve godine, da je tada bio na intervjuu, ali da je za menadžera postavljen Riči Velens. 

Skols je za Mančester Junajted igrao na 718 utakmica, od toga 499 u Premijer ligi, a postigao je 155 golova. Za Englesku je igrao na 66 utakmica i bio je strelac 14 golova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading