VAZURA ZAPRETIO NAVIJAČIMA: Nećemo više da plaćamo vaše izgrede

Autor: sportskacentrala.com

Sport

17.08.2017

12:49 >> 12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, potvrdio je da je finansijska situacija u Partizanu stabilna i najavio neke investicije koje će klub ostvariti u budućnosti.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Vazura: Finansije kluba su stabilne, ali nećemo da plaćamo za gluposti

Partizan je ovog leta prodao Nikolu Milenkovića i Leonarda i od ta dva transfera prihodovao 9 miliona evra, sasvim dovoljno za stabilniji finansijski život šampiona Srbije.

– Leonardo je imao klauzulu na 2.5 miliona evra, zahvaljujući upravi uspeli smo da napravimo novu klauzulu od 4 miliona pred utakmicu sa Budućnosti. Kako smo to uspeli znamo samo mi, ali Leonardo je bio zadovoljan. Dakle zaradili smo čistih 4 miliona od Leonarda za godinu dana. Jeste bio težak za saradnju, ali bio je najbolji igrač Partizana. Za nas je najvažnije da smo isplatili poslednju platu koja se dugovala i od danas Partizan će plaćati plate mesec za mesec, rekao je Vazura za Partizan TV.

Partizan je dobro odradio prelazni rok.

– Dobro smo odradili prelazni rok, vratili smo dobar deo dugova i nekih starih obaveza. Lazara Markovića smo isplatili juče, Barašancu smo pustili deo, imamo čak obaveze prema Ademu Ljajiću, Stefanu Saviću, braći Šćepović, a znate kada su oni igrali u Humskoj, dodao je Vazura.

Krenula su i ulaganja.

– Sledeće nedelje prvi tim će da dobije novi autobus, rekonstruisaćemo veštački teren na Teleoptiku. Brzo ćemo potpisati ugovor da napravimo kapije na stadionu, ugovor je oko pola miliona evra. Kad god igramo evropske utakmice to je jedna od zamerki. Videćemo kako da rešimo pitanje sedenja na stepeništu, jer nemamo nameru da plaćamo kazne zbog navijača koji ne žele da slušaju, dodao je direktor crno-belih.

Plasman u Ligu Evrope bio bi bonus u aktuelnoj situaciji Partizana.

– Tako je, više ne moramo da prodajemo igrače da bismo preživeli, a igrači nemaju pritisak da moraju da se plasiraju da bi dobijali plate. Budžet smo napravili, ali nikad ne znamo kada će doći neplanirani izdaci. UEFA ili CAS mogu da donesu presudu koju ćemo na primer morati da platimo za deset dana. Primera radi, menadžera Stefana Savića moramo da platimo sada, menadžeru Andrije Živkovića moramo da platimo milion takođe sada. Nije sve tako jednostavno, navijači misle prodali ste igrače, imate pare. Najvažnije da nemamo dugove, a sada kreću i ulaganja koja su dugo čekala na red, zaključio je Vazura.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading