Napadač predstavljen na "Marakani"

Autor:

Sport

18.01.2019

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji strelac Superlige Srbije Aleksa Vukanović pojačao je Crvenu zvezdu iz kruševačkog Napretka, objavio je danas šampion Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Crvene zvezde

Napadač koji je jesenas u dresu Napretka postigao 12 pogodaka, sa šampionom Srbije potpisao je trogodišnji ugovor i očekuje se da već sutra bude na raspolaganju stručnom štabu crveno-belih na Kipru.

 - Osećam čast i odgovornost što sam postao deo Crvene zvezde, za mene najvećeg kluba u Evropi i svetu. Uprkos inostranim ponudama, poziv šampiona Srbije razrešio je sve dileme po pitanju narednog koraka, pa sam sa pregršt motiva stigao u Ljutice Bogdana. Nadam se da će nam proleće doneti brojne zajedničke trenutke sreće, da ću sezonu završiti kao najbolji strelac, a da će klub uvećati broj trofeja za još dva. Naravno, podstrek više su i evropski izazovi i ambicija da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata na internacionalnoj sceni - istakao je korpulentni ofanzivac.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Crvene zvezde

Fudbaler rođen 1992. godine drugi je igrač koji je ove zime stigao iz Kruševca u Ljutice Bogdana pošto je prethodno Zvezdin dres zadužio Miloš Vulić.

 
- Čuo sam se sa Vulićem nakon što je potpisao ugovor, ali i pre nego što sam stigao u Beograd. Otkrio mi je šta me čeka, preneo niz pozitivnih impresija i potvrdio da je Zvezda pravi izbor. Drago mi je što ćemo nastaviti saradnju.
RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Aleksa Vukanović

Sportski direktor Mitar Mrkela istakao je zadovoljstvo zbog angažmana trenutno najboljeg strelca Super lige.
 
- Prezadovoljan sam što je Aleksa Vukanović potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, njegovim angažmanom nastavili smo praksu dovođenja najboljih domaćih fudbalera. Radi se o igraču koji se odlično snalazi na nekoliko pozicija u ofanzivi, a mi najviše od njega očekujemo u ulozi levog špica gde je i pružao najbolje partije u Napretku o čemu svedoči golgeterski učinak ove sezone. Očekujem da nastavi dosadašnji trend sjajnih igara jer je igrač koji dobro poznaje domaći fudbal, već nekoliko sezona igra u Super ligi i savršeno je adaptiran na ono što ga čeka. Takođe, verujem da će nam od leta biti od pomoći u evropskim kvalifikacijama - istakao je Mrkela još jednom otkrivši planove crveno-belih u nastavku prelaznog roka:
 
- Za nas je prioritet odlazak igrača, ali kad se pojavi neko izuzetno kvalitetan obaveza Crvene zvezde je da reaguje. Aleksa Vukanović je neko ko nije mogao da se zaobiđe u ovom prelaznom roku, a videćemo šta će predstojeći dani doneti.
 
Podsetimo, osim Vukanovića i Vulića, konkurenciju su u redovima šampiona, tokom aktuelnog prelaznog roka, pojačali još Nemanja Milunović, Dejan Vidić, igrač koji je prosleđen u Zemun, i Erik Jirka koji je letos potpisao ugovor sa Crvenom Zvezdom, ali je ostao na šestomesečnoj pozajmici u Spartaku iz Trnave.
 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading