U KATARU NIČE ZLATAN STADION!

Autor:

Sport

18.01.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetsko prvenstvo u Kataru biće specifično pre svega jer će se igrati u doba pozne jeseni 2022. godine (od 21. novembra do 18. decembra), a domaćini su se postarali da i u ostalim stvarima nadmaše sve što je do sada viđeno ili bilo uobičajeno na najvećim fudbalskim smotrama.

RepublikaFoto: printskrin
Maketa stadiona u Kataru

Tako je u Lusailu počeo da se gradi stadion koji će biti zlatne boje, a nije poznato koliko će zlata biti utrošeno pri njegovoj izgradnji. Jedno je sigurno, biće to najsjajniji stadion na planeti, a kako i da ne bude kada predstavlja omaž kraljevskoj porodici Katara El Tani.

KULTURNI CENTAR

Lusail (nosi ime po gradu) imaće kapacitet od 80.000 mesta i biće domaćin otvarajuće ceremonije, kao i zatvaranja Svetskog prvenstva, a nakon toga bi trebalo da postane svojevrsni kulturni centar grada.

- Na istoj zemlji, koja je dom osnivaču naše nacije, stadion se nalazi u samom srcu novog grada - izjavio je Hasan el Tavadi, generalni sekretar Visokog komiteta za nasleđe.

RepublikaFoto: printskrin

- To je grad za budućnost, i onda kada Svetsko prvenstvo bude završeno, on će formirati krucijalni deo svoje istorije, transformišući se u srce sasvim nove zajednice.

Planira se da će stadion u Lusailu biti izgrađen do 2022. godine, a on je samo deo paketa od sedam objekata na kojima će se igrati mečevi Mundijala, a čija će izgradnja koštati 6,5 milijardi dolara.

VELIKI NAPREDAK

Predsednik FIFA Đani Infantino najavio je da očekuje da će prvenstvo u Kataru nadmašiti šampionat u Rusiji u smislu organizacije.

- Tri godine pre turnira već može da se vidi veliki napredak. Svetsko prvenstvo u Rusiji je najbolje organizovano do sada, ali sam siguran da će u Kataru biti bolje - izjavio je Infantino

Stadion u El Vakri podseća na vaginu

Dosta pažnje izazvao je i stadion koji će biti izgrađen u luci El Vakra iz prostog razloga što je na prvi pogled jasno da će imati oblik vagine. Njegov kapacitet će biti 40.000 mesta, a očekuje se da bude završen ove godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading