SKANDAL U BOSNI: Srbinu prete otkazom jer je slavio Republiku Srpsku!

Autor:

Sport

11.01.2019

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Progon Srba u Bosni i Hercegovini ne prestaje ni više od dve decenije od kraja rata na prostoru bivše SFRJ. Ovaj put se na meti našao Dejan Popović (23), kapiten Zvijezde iz Gradačca, samo zato što je 9. januara slavio 27. rođendan Republike Srpske. Njemu klub iz mesta u Tuzlanskom kantonu u Federaciji prete otkazom, koji će izgledno i dobiti, zbog čestitke koji je postavio kao Instastori na društvenoj mreži.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Dejan Popović

- Od Trebinja do Manjače zastave se iste kače, od Novoga, pa do Pala sve je naše, Bogu hvala. Za tebe se borba vodila žestoka. Republiko Srpska, zjenico iz oka. Srećan ti rođendan, Republiko Srpska - pisalo je uz fotografiju srpskog entiteta formiranog 1992. godine.

Ovi stihovi zapalili su javnost u Bosni i Hercegovini, a mediji su je nazvali skandaloznom. Iz kluba su poručili da je ponašanje igrača šokantno i krajnje neprimereno, te da njegova poruka ne predstavlja osobine sportiste koji bi trebalo da bude uzor mladim igračima. Iz Zvijezde dodaju i da neće dozvoliti novi slučaj "Ognjen Vraneš", aludirajući na reprezentativca BiH koji je na desnoj ruci istetovirao četničkog vojvodu Momčila Ðujića, a zbog čega je odstranjen iz nacionalnog tima.

Foto: instagram.com/printscreen
Poruka Dejana Popovića

S druge strane, Popović ne vidi ništa sporno u svom postupku jer nije nikog vređao i omalovažavao.

- Ne znam zašto se diže tolika pompa. Ja sam iz Republike Srpske, volim svoje i poštujem tuđe. Ako sam nekoga uvredio, verujte, nije bilo namere. Ja sam profesionalac i tako pristupam i svom poslu. Nikakvih problema do sada nisam imao, a igrao sam i u hrvatskim klubovima. Da kod mene postoji nacionalistička mržnja, ne bih ni minut bio u klubovima u Federaciji. Uvek sam davao maksimum i žao mi je što je tako ispalo - poručio je fudbaler.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading