ŠOK: Fudbaler dobio otkaz jer je čestitao Dan Republike Srpske?

Autor:

Sport

10.01.2019

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvijezda iz Gradačca će najverovatnije uručiti otkaz kapitenu, Dejanu Popoviću zbog čestitke koju je uputio na Dan Republike Srpske.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca Dejan Popović (23), a sada kapiten Zvijezde iz Gradačca, poput većine svojih sunarodnika putem društvenih mreža se pridružio čestitkama za Dan Republike Srpske.

Popović je 9. januara čestitao 27. rođendan Republike Srpske uz stihove: "Od Trebinja do Manjače zastave se iste kače, od Novoga pa do Pala sve je naše, Bogu hvala. Za tebe se borba vodila žestoka. Republiko Srpska, zjenico iz oka".

Za čestitku je dobio salve kritika i uvreda dela javnosti i medija u Federaciji BiH (jednom od entiteta u BiH). Mediji iz tog dela BiH su postupak Popovića okarakterisali kao "skandalozan", a potom ga je najoštrije osudio i njegov klub, koji, kako je navedeno, smatra "potpuno šokantnim i krajnje neprimerenim ponašanje svog igrača".

- Njegova poruka ne predstavlja osobine sportiste koji bi trebalo da nosii dres našeg kluba i sportiste koji bi trebalo da bude uzor našim mladim igračima. Stoga će Upravni odbor veoma brzo doneti konačnu odluku o budućnosti ovog igrača u klubu grada "Zmaja od Bosne". Zvijezda Gradačac neće dopustiti u svojim redovima slučaj "Vranješ". Izražavamo duboko razočaranje i žaljenje zbog postupka našeg igrača- poručeno je iz federalnog prvoligaša.

Popović je u karijeri branio boje Leotara, Inđije, zvorničke Drine, Borca iz Banjaluke i Čapljine, pre dolaska u grad "Zmaja od Bosne".

Zvijezda je jesenji deo okončala na četvrtom mestu Prve lige Federacije BiH sa 12 bodova zaostatka za liderom na tabeli Veležom iz Mostara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading