SP 2030: Bugari nude četiri stadiona, otvaranje i finale u Atini, šta ostaje Srbiji?

Autor:

Sport

09.01.2019

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bugarski ministar sporta Krasen Kralev izneo je plan svoje države povodom potencijalne organizacije Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Bugarska je zajedno sa Srbijom, Rumunijom i Grčkom podnela kandidaturu za organizovanje Mundijala 2030. godine, a ministar sporta naših istočnih komšija istakao je da ta zemlja želi da ponudi četiri stadiona na kojima će se odigrati utakmice planetarnog šampionata.

- Kao deo naše kandidature za organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine zajedno sa Srbijom Rumunijom i Grčkom, Bugarska planira da ponudi četiri stadiona. To su dva stadiona u Sofiji i po jedan u Varni i Plovdivu - kazao je Kralev.

On je takođe izneo i svoje mišljenje gde bi mogla da se obavi ceremonija otvaranja Mundijala 2030. godine, kao i to gde bi se odigralo finale.

 - "Olimpijski stadion" u Atini je pogodan za organizovanje i otvaranja takmičenja, ali i finala Svetskog prvenstva - rekao je Kralev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading