Điđi o oblaku vutre i depresije

Autor:

Sport

09.01.2019

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenradni italijanski čuvar mreže Đanluiđi Bufon otkrio je do sada malo poznate detalje iz svog života.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Điđi Bufon

On je u intervjuu za "Voniti Fer" pričao o svojim počecima i izazovima sa kojima se suočavao dok je bio mlad, a otkrio je i koliko još planira da brani.

- Kao dete, imao sam osećaj da sam neuništiv. Radio sam šta sam hteo. Napravio sam popriličan broj gluposti, ali i dobijao drugu ili da se dopingujem. Kada sam imao 17 godina nisam prihvatao da mi neko stavi pilulu na usne - rekao je golman Pari Sen Žermena. 


Otkrio je i šta je uradio jednom prilikom, kada je bio u društvu navijača. 

- Najdalje dokle sam išao bilo je da sam jednom povukao nekoliko dimova džointa. Sećam se oblaka dima koji je obavijao navijače, ali to nije bio dim od vatrometa i pirotehničkih sredstava, već od 200 džointa upaljenih u isto vreme - kaže Điđi. 

Iskusni golman, koji je će 28. januara napuniti 41 godinu, kaže da ima plan da brani još godinu dana. 


- Ideja mi je da uz saglasnost kluba, odigram još jednu sezonu. Možda je to čudno jer imam 40 godina, ali nekako mislim da imam više snova i ambicija nego kada sam imao 20 godina. Nadam se da ću za deset godina i dalje biti na nogama. 

Bivši golman Juventusa pričao je i o periodu kada se borio sa depresijom. 

- Čini se da tada niko nije brinuo o meni, samo o fudbaleru kojeg sam reprezentovao. Svi su pričali samo o Bufonu, ali ne i o Điđiju. Najgore je bilo kada sam imao 25 godina, kada sam rekao treneru golmana Ivanu Bordonu da ne mogu da branim. Otišao sam i rekao mu, "Ivano, pusti Kjamentija da se zagreje i neka brani, nisam u stanju da branim". Osetio sam napad panike i nisam bio u stanju da ispunim svoju obavezu. Da nisam prošao kroz takvo iskustvo, kroz taj tmurni oblak koji se nadvija nad mnoge ljude, nikad se ne bih izvukao iz svega - priznao je bivši čuvar mreže Italije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading