Voždovac upalio motore: Na krovu je cilj jasan!

Autor:

Sport

09.01.2019

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Voždovca okupili su se na svom stadionu i započeli pripreme za nastavak sezone u Superligi. Šef stručnog štaba Dragan Aničić prozvao je igrače na početku polusezone u kojoj "Zmajeve" očekuje borba za ulazak u plej-of.

RepublikaFoto: fkvozdovac.rs
Fudbaleri Voždovca

Prozivci je prisustvovalo 23 igrača:

Golmani: Ilić Marko, Knežević Marko, Karadžić Mihajlo

Igrači: Kovačević Bojan, Purtić Stefan, Mihajlov Miloš, Jovanović Marko, Pavlović Miloš, Nišić Jovan, Ćirković Nikola, Duronjić Borko, Mašović Alen, Zličić Lazar, Luković Andrija, Mikić Nikola, Maksimović Igor, Stuparević Filip, Janjić Vasilije, Milutinović Zoran, Sikimić Predrag, kao i igrači priključeni iz omladinskog pogona, Tešić Stefan (2001.), Vuković Novak (2001.), Đorđević Rastko (2001.), Stoisavljević Dragan (2003.).

Šef stručnog štaba FK Voždovac, Dragan Aničić pozdravio je sve igrače na okupljanju i dodao da su ambicije kluba sa reputacijom kakvu imaju Voždovčani uvek najveće moguće.

- Ovo su prve kompletne pripreme koje ću odraditi sa ekipom, jer sam došao u klub na pola sezone koja je bila u jeku. Planiramo da se borimo za mesto u Plej ofu, to je ono što ovaj klub zaslužuje. Igračima sam poželeo dobro zdravlje, i preneo želju da odnos prema klubu i obavezama dignemo na maksimalan nivo. Sa pojačanjima koja planiramo da dovedemo promenićemo krvnu sliku ekipe i nadam se u nastavak sezone ući sa novim elanom i visokim ambicijama. Voždovac će opet biti prepoznatljiv klub po svojoj igri- rekao trener "zmajeva".

RepublikaFoto: fkvozdovac.rs

Sportski Direktor, Goran Grkinić  takođe je pozdravio igrače i kolektiv kluba i dodao je da je klub na dobrom putu i da dokazuje da sistemskim radom dolazi do rezultata, što je pokazao i transfer supertalentovanog Filipa Stuparevića u engleski Votford.

- Svi znate da smo imali jesen koja ne zadovoljava apetite kluba kakav je Voždovac. Jednostavno je došlo do prirodnog pada u igri nakon nekoliko dobrih sezona, ali u narednom periodu trudićemo se da se vratimo na mesto koje zaslužujemo. Dosta igrača je napustilo Voždovac, a u dogovoru sa šefom stručnog štaba, fokus je na dovođenju levog beka, agilnog zadnjeg veznog igrača, kao i kvalitetnog krila. Već nas je pojačao iskusni Predrag Sikimić sa kojim ćemo u napadu biti mnogo opasniji. Želeo bih da istaknem ponos u klubu zbog pozivanja Andrije Lukovića u A selekciju reprezentacije Srbije. Transfer Filipa Stuparevića, kao i transferi koje je prethodnih godina klub napravio govore o tome da se kod nas sistemski pristupa razvoju igrača, i mi već sada imamo spreman četvorogodišnji plan funkcionisanja prvog tima i omladinskog pogona- rekao je Grkinić.

Voždovac će prvu fazu priprema obaviti u Beogradu, i u glavnom gradu odigrati i dve prijateljske utakmice koje su zakazane za 23.01 i 26.01.

Nakon toga Zmajevi putuju u Antaliju u kojoj će boraviti od 27. januara do 8. februara i u kojoj su već zakazana četiri kontrolna meča sa stranim ekipama:

30.01 – Leh (Poljska)

02.02 – Sonderjisk (Danska)

04-02 – Šonan Belmare (Japan)

06.02 – Pohang Stilers (Koreja)

Prolećni deo šampionata Voždovac počinje 16. februara kada na svom terenu dočekuje ekipu Napretka iz Kruševca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading