LJUPKO PETROVIĆ SA SETOM O LEGENDI: Zbogom, Šeki, stari lafe!

Autor:

Sport

09.01.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema zvezdaša koji sa ponosom ne govori o Kupu evropskih šampiona 1991. godine i čuvenom finalu sa Olimpikom iz Marselja kada je posle penal-ruleta (5:3) "ušati pehar" završio u Beogradu. Bari je otada inostrani najdraži grad za svakog navijača crveno-belih, ali mnogi zaboravljaju da je i te kako veliki udeo u formiranju tog tima snova imao Dragoslav Šekularac, koji je u sezoni 1989/90. sa klupe predvodio velikana sa Marakane do duple krune.

RepublikaFoto: Starsport
Dragoslav Šekularac

Čovek koji je preuzeo u leto 1990. tim Zvezde i sproveo u delo san o pokoravanju Evrope Ljubomir Ljupko Petrović (71) za Srpski telegraf otkriva koliko je njegova karijera vezana za popularnog Šekija i koliko mu se divio.

BOEM DO KRAJA

- Duša me boli zbog Šekularčeve smrti i zbog toga što neću moći da prisustvujem sutrašnjoj sahrani. Baš tog dana CSKA iz Sofije, u kojem obavljam funkciju sportskog direktora, putuje u Španiju na pripreme za nastavak sezone. Šeki je čovek zbog kojeg sam počeo da navijam za Zvezdu kao dečak. Obožavao sam ga. Bio je prava lafčina, živeo je boemski do kraja, ali je istovremeno bio dostupan za narod i uvek poželjan za društvo. Takav se čovek jednom rodi. Sudbina je htela da baš nakon njega postanem trener odličnog Zvezdinog tima pre skoro 29 godina i da sa nekim manjim izmenama u igračkom kadru osvojimo zatim Evropu i svet - kaže Petrović.

RepublikaFoto: Starsport
Ljupko Petrović

VOLEO PROGNOZU

Popularni Ljupko, koji je svojevremeno voleo da igra sportsku prognozu, ističe za naš list da je Šeki bio fudbalski fanatik.

- Sretali smo se Dragoslav i ja u gradu i nekoliko puta smo popunjavali listiće sa parovima mečeva italijanske Serije A i nekih drugih jakih liga. Moram da priznam da je on imao daleko veće znanje od mene, pomno je pratio sve timove - zaključuje Petrović za naš list.

 

Sahrana sutra u Aleji zaslužnih građana

Dragoslav Šekularac (1937-2019) biće sahranjen sutra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Opelo po pravoslavnim običajima počeće u 14.00, a čin sahrane planiran je za 14.30. Pre toga, u 11.00 u medija centru stadiona "Rajko Mitić", na kojem je popularni Šeki stekao slavu, biće održana komemoracija u znak sećanja na legendarnog driblera, koji je tokom 11 sezona, koliko je nastupao za Crvenu zvezdu, postigao 119 golova. Predsednik prvaka Srbije Svetozar Mijailović (72) istakao je za Srpski telegraf da će klub iz Ljutice Bogdana u narednom periodu odlučiti na koji će se način odužiti legendama.

- Postoji inicijalna ideja da na stadionu sve naše pokojne legende dobiju adekvatna obeležja kako bismo im se zahvalili za sve - kaže Mijailović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading