NEMA NIŠTA OD REGIONALNE LIGE!

Autor:

Sport

04.01.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao je magiju u nogama, dribling kojim je izluđivao najbolje defanzivce planete deceniju i po. Harao je sa roso-nerima Serijom A devedesetih, baš kada se u Italiji igrao ubedljivo najbolji fudbal u Evropi. Dejan Savićević (52), kojeg su novinari na Apeninima nazvali Genije baš zbog toga što je sa loptom mogao sve, iskren, kao i uvek, govorio je u emisiji "Arena specijal" na TV Arena sport o aktuelnim temama, a poseban osvrt dao je eventualno formiranje regionalne lige, po ugledu na košarkašku.

RepublikaFoto: Starsport

MRKA KAPA

Dejo, koji je od 2014. godine predsednik FS Crne Gore, sumnja u realizaciju ideje o ponovnom udruživanju klubova od Vardara do Triglava.

- Uvek se pominje zajednička liga, ali fudbal je kompleksan. Mi sledeće godine nemamo nijedan slobodan termin u kalendaru. Jednostavno, nema mnogo prostora za pravljenje neke takve lige jer šta bismo onda radili sa našim nacionalnim ligama? UEFA pravi novo međunarodno klupsko takmičenje koje ja zovem UEFA Liga 2, ali ona će zaživeti za nekoliko godina. Kada bi se onda igrala regionalna liga? To je u ovom trenutku neizvodljivo, a teško da će biti i u doglednoj budućnosti - ocenio je Savićević.

NEIZBEŽNE TENZIJE

Nekadašnji as Budućnosti, Crvene zvezde, Milana i bečkog Rapida, u kojem je 2001. godine završio blistavu igračku karijeru, zabrinut je zbog grupe u kojoj će Crna Gora igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

- Nisam zadovoljan žrebom. Utakmice sa Kosovom će biti neka vrsta vanrednog stanja zbog sveopštih tenzija. Englezi su favoriti u grupi, a verujem da možemo da se nosimo sa Česima i Bugarima - zaključio je Savićević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading