Infantino zna kako da svet bude srećniji

Autor:

Sport

02.01.2019

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino rekao je danas da ta organizacija i dalje razmatra mogućnost da se Svetsko prvenstvo 2022. proširi sa 32 na 48 reprezentacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đani Infatino

- Svetsko prvenstvo će se održati u Kataru sa 32 reprezentacije. Ako možemo da ga povećamo na 48 ekipa i učinimo svet srećnim, trebalo bi da pokušamo - rekao je Infantino na Međunarodnoj sportskoj konferenciji u Dubaiju. 

- Ako mislite da je dobro imati 48 timova na Svetskom prvenstvu, zašto ne bismo to pokušali četiri godine ranije? Zbog toga analiziramo je li moguće imati 48 reprezentacija već 2022 - dodao je prvi čovek Fifa.

Infantino je i ranije govorio o želji da se Mundijal 2022. proširi, ali je u novembru priznao da su šanse da se to izvede male. Da bi već na SP 2022. učestvovalo 48 reprezentacija, domaćinu će trebati pomoć susednih država. 

Infantino je još u septembru izjavio da je zamolio emira Katara da razmotri mogućnost da se neke od utakmica odigraju u susednim državama. 


Međutim, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipta su juna 2017. prekinuli svaku vezu s Katarom koga su optužili da podržava "terorističke pokrete".

Svetsko prvenstvo u Kataru održaće se od 21. novembra do 18. decembra 2022, a konačna odluka o tome da li će se taj šampionat proširiti biće doneta u martu ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading